BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konyalı Eski Bakan Vefa Tanır hayatını kaybetti!

Eski bakanlardan Vefa Tanır vefat etti. Tanır'ın cenazesinin, vasiyeti üzerine Konya'nın Ilgın ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi. 

10 Mart 2023
Konyalı Eski Bakan Vefa Tanır hayatını kaybetti!

Eski bakanlardan Vefa Tanır vefat etti. Tanır'ın cenazesinin, vasiyeti üzerine Konya'nın Ilgın ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

VEFA TANIR KİMDİR

Tıp Doktoru, Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı, Siyasetçi, XII., XIII., XIV., XV., XVIII. ve XIX. Dönem Konya Milletvekili - 36. ve 39. Hükümet Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı, 38. Hükümet Bayındırlık Bakanı, 49. Hükümet Orman Bakanı, 51. ve 52. Hükümet Millî Savunma Bakanı. 1927 yılında Konya Ilgın’da doğdu. Baba adı İsmail Hakkı, anne adı Nazike. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. İhtisasını tamamlayarak Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı oldu.

Dr. Vefa Tanır, milletvekili ve bakan olmadan önce Başbakanlık Yüksek Müşaviri olarak görev yaptı. Serbest Doktor olarak çalıştı. CHP’den ayrıldıktan sonra Güven Partisi ve Doğru Yol Partisi kurucuları arasında yer aldı.

Dr. Vefa Tanır, XII. ve XIII. dönemlerde CHP’den; XIV., XV., XVIII. ve XIX. Dönemlerde DYP’den Konya Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. XII. Dönem Millet Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi, TBMM Başkanvekili, – 36. ve 39. Hükümet Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı, 38. Hükümet Bayındırlık Bakanı, 49. Hükümet Orman Bakanı, 51. ve 52. Hükümet Millî Savunma Bakanı oldu. yrıca 1996-2000 yıllarında Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığı görevinde bulundu. Evli, 2 çocuk babası. Fransızca biliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.