banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Sadece Seydişehir ve Beyşehir'de bulunan balığı avladılar, cezadan kaçamadılar

Sadece Konya’nın Beyşehir ile Seydişehir ilçelerinde bulunan ve endemik tür olarak koruma altına alınan yağ balığının avlanması yasak. Buna rağmen Beyşehir Gölü’nde avlanmayı sürdüren 8 balıkçıya toplamda 28 bin 784 TL yazıldı. Sadece Konya’da bulunan balığı avladılar, cezadan kaçamadılar 

07 Mart 2023
Sadece  Seydişehir  ve Beyşehir'de  bulunan balığı avladılar, cezadan kaçamadılar

Sadece Konya’nın Beyşehir ile Seydişehir ilçelerinde bulunan ve endemik tür olarak koruma altına alınan yağ balığının avlanması yasak. Buna rağmen Beyşehir Gölü’nde avlanmayı sürdüren 8 balıkçıya toplamda 28 bin 784 TL yazıldı.
Sadece Konya’da bulunan balığı avladılar, cezadan kaçamadılar

Konya Beyşehir’de İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Beyşehir Gölü’nde yaşam süren nesli kaybolmaya yüz tutan ve endemik türler arasında yer alan yağ balığının kıyı kesimlerde avcılığının yapıldığına yönelik artan şikayet ve ihbarlar üzerine harekete geçti.
CEZADAN KAÇAMADILAR

Su ürünleri kontrol ekipleri, kıyı kesimde tatlı sulara olta atan avcıların avını yaptığı balıklar ile açıklardan limanlara dönüş yapan kayıklarda inceleme yaptı. Yapılan kontrollerde yağ balığı rastlanan 7 amatör balıkçıya kişi başı 3 bin 308 lira olmak üzere 23 bin 156 lira, 1 ticari balıkçıya da 5 bin 628 lira ceza kesildi.
“KONYA’YA HAS BİR TÜRDÜR”

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Beyşehir Gölü’nde ağ ile ya da olta ile yağ balığı avlanmasının 2020 yılında yürürlüğe giren tebliğler gereğince yıl boyu yasak olduğu hatırlatılarak, “Bu yasağa uymayan ticari ve amatör balıkçılara idari para cezası uygulanmıştır. Yağ balığı Türkiye’de sadece Beyşehir ve Seydişehir ilçelerine has bir türdür. Günümüzde nesli tükenmekte olan yağ balığının korunması için tüm vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını bekliyoruz” denildi.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147