banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tutuklandı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden en çok etkilenen Gaziantep’in Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tutuklandı. 

25 Şubat 2023
Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tutuklandı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden en çok etkilenen Gaziantep’in Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tutuklandı.

İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, ilçede depremde yıkılan ve müteahhitliğini yaptığı 2 binayla ilgili Kavak hakkında gözaltı kararı verildi.

İlçe merkezinde gözaltına alınan Kavak, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

Kavak, tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

KAVAK'IN İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak ilk ifadesinde çok sayıda akrabasını kaybettiğini ve eskiden müteahhitlik yaptığını ancak başkan olduktan sonra şirketi kardeşine devrettiğini söyledi.

“BAŞKAN OLUNCA ŞİRKETİ KARDEŞİME DEVRETTİM"

Çöken binaların müteahhidi olan Yunus Kaya ile ortaklığı ve inşaat aşamasında belediyenin yapması gereken denetimleri gerçekleştirmediği öne sürülen Ökkeş Kavak'ın, ilk ifadesinde, deprem felaketinde çok sayıda yakınını kaybettiğini, daha önce müteahhitlik yaptığını ancak belediye başkanı olduktan sonra şirketi, kardeşi Osman Kavak'a devrettiğini söylediği öğrenildi.

GÖZALTINA ALINMIŞTI

Kahramanaraş'ta gerçekleşen yüzyılın en büyük deprem felaketi sonrası deprem soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinin Belediye Başkanı Ökkeş Kavak gözaltına alınmıştı.

ÖKKEŞ KAVAK DEPREM SORUŞTURMASINDA GÖZALTINA ALINDI
İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığınca ilçede depremlerde yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Kavak hakkında gözaltı kararı verildi.

ÖKKEŞ KAVAK ADLİYEDE
Polislerce gözaltına alınan Kavak'ın adliyedeki işlemleri sürüyor.

ÖKKEŞ KAVAK KİMDİR?
Ökkeş Kavak, 1964'te Nurdağı'nda doğdu. İlkokulu Nurdağı'nda, orta ve lise öğrenimini Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı.1990'da Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinden 'Su Ürünleri Mühendisi' olarak mezun oldu. Aynı zamanda Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Ön Lisans Bölümü'nü bitirdi. 2003 yılından bu yana Nurdağı Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyeliğini, 2004 yılından bu yana ise 'Nurdağı Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanlığı' görevini yürüttü.

1992-1997 yılları arasında 'Refah Partisi Nurdağı İlçe Başkanlığı', 1998-2000 yılları arasında ise Fazilet Partisi Nurdağı İlçe Başkanlığı yapmıştır. 2004-2009 ve 2014-2019 yıllarında 'AK Parti Nurdağı Belediye Meclis Üyeliği' yaptı. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçiminde 'Nurdağı Belediye Başkanı' olarak seçildi.

ÖKKEŞ KAVAK HANGİ PARTİDEN?
Ökkeş Kavak, AK Parti adayı olarak Nurdağı Belediye Başkanı seçilmiştir.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde birçok bina yıkıldı.
 

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147