banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Hatay'da yıkım nedeniyle araç giremeyen sokaklar, kros motosikletli özel harekat polislerine emanet

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'a görevlendirilen özel harekat polisleri, kros motosikletlerle özellikle binaların yıkılması nedeniyle taşıt trafiğine kapanan sokaklar ile kentin dar bölgelerinde asayişi sağlıyor. 

20 Şubat 2023
Hatay'da yıkım nedeniyle araç giremeyen sokaklar, kros motosikletli özel harekat polislerine emanet

Hatay

❮❯

 

Depremlerin ardından kentteki jandarma ve polis ekipleri, vatandaşların güvenliği için çalışıyor. Güvenlik güçleri, özellikle hırsızlık ve yağma olaylarını önlemek amacıyla aralıksız denetim gerçekleştiriyor.

Hatay'da görevlendirilen Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı bünyesindeki özel harekat polisleri, yıkılan binalar nedeniyle kapanan sokaklarda veya araç giremeyen mahallelerde kros motosikletleriyle devriye geziyor.

Vatandaşların yürümeye bile cesaret edemediği alanlarda kros motosikletlerle çalışan polislerin faaliyetleri, Anadolu Ajansı (AA) ekibince dron ve aksiyon kameralarıyla görüntülendi.

"Bize müthiş derecede güven sağladı"

Depremzede Halil İbrahim Soğuksu, AA muhabirine, doğma büyüme Antakyalı olduğunu söyledi.

Bölgede çok sayıda evin yıkıldığını belirten Soğuksu, "Öncelikle milletimizin başı sağ olsun. Çok büyük acımız var. Çok büyük yıkımla karşılaştık." dedi.

Soğuksu, güvenlik güçlerinin bölgede görev yaptığını anımsatarak, "Özellikle polis özel harekat ağabeylerimiz bizi burada yalnız bırakmadılar. Az önce tanık olduğum görüntü, bana muazzam güven verdi. Bir motosikletçi olarak krosların neler yapabileceğini bildiğimden dolayı, polislerin motosiklet üzerinde ara sokaklardan geçişleri dahi bize müthiş derecede güven sağladı." diye konuştu.

Özel harekat polislerinin duruşundan dahi vatandaşların güven duyduğunu dile getiren Soğuksu, bu hizmetlerin devamlı olması temennisinde bulundu.

Soğuksu, "Motosikletlerle aralarda gezmeleri, bizi güvende hissettirmeleri ve gözlerindeki o korkusuzluk motorla birleşince... Ben güvenlik açısından sıkıntı yaşayacağımıza inanmıyorum. Allah'ın izniyle hep güven içinde kalacağız. Bu şekilde inşallah daha da ileriye gidebiliriz. Motosikletli özel harekat polislerimiz inşallah daha da çoğalır." ifadesini kullandı.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147