BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya'da deprem paniği yaşandı: Dikkat çeken deprem açıklaması!

Konya'da 23,53'te 3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin şiddeti hafif olmasına rağmen kentte büyük paniğe neden oldu. Fay hattı yok burada deprem olmaz iddiaları ise korkuttu 

18 Şubat 2023
Konya'da deprem paniği yaşandı: Dikkat çeken deprem açıklaması!

Konya'da meydana gelen depremin kuvveti az olmasına rağmen halkta paniğe neden oldu. 

Kandilli Rasathanesi, Konya Selçuklu merkezli bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Türkiye saati ile 23:53'te meydana gelen depremin büyüklüğü 3.0 olarak açıklandı. Kandilli Rasathanesi meydana gelen depremin derinliğinin ise 3.9 km olduğunu duyurdu.

Konya'da meydana gelen ve korkuya yol açan depremle ilgili Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay bir açıklama yaptı.


Deprem riski en az olan bölgelerin başında yer alan Konya'da meydana gelen deprem sonrası birçok vatandaş araştırma yapmaya başladı.

KONYADA FAY HATTI VAR MI?
Konya'da bulunan fay hatları konusunda bir açıklama yapan Konya Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Eren Konya'da deprem üretebilecek fayların olduğunu belirtiyor.

Konya'da bulunan Merhaba Gazetesi'ne konuşan Prof. Dr. Yaşar Eren "Konya'nın yıkıcı depremler için en az riskli bir yer olması, burada deprem olmayacağı anlamına gelmez. Yapılan tüm binalar depreme dayanıklı olmalı. Acilen tüm binalar kontrol edilmeli." dedi.

KONYA'DA FAY HATTI VAR MI? 
Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Türkiye'de yer alan fay hatlarını ayrıntılı şekilde açıkladı.Batıda Konya fay zonu, Doğuda Divanlar Fayı, Kuzeyde ise Karaömerler fayı ile sınırlıdır. Konya İl merkezinin batı kesimi Konya Fay zonu üzerinde bulunmaktadır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.