BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Depremzedeler için yardım merkezine gelen yorgandan çıkanlar hayrete düşürdü!

Tokat'ın Niksar ilçesinde yardım merkezinde akılalmaz bir olay yaşandı. Görevliler, bir yardımsever tarafından gönderilen yorgandan çıkanları görünce adeta gözlerine inanamadı. 

14 Şubat 2023
Depremzedeler için yardım merkezine gelen yorgandan çıkanlar hayrete düşürdü!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye yardım seferberliği başlatıldı. Türkiye genelinde olduğu gibi Tokat'ın Niksar ilçesinde de vatandaşlar deprem bölgesine yardım göndermek için adeta birbirleri ile yarıştı.

YORGANDAN ÇIKANLARI GÖREN GÖREVLİLER ŞAŞKINA DÖNDÜ

Eski hükümet konağında oluşturulan yardım toplama merkezine getirilen yardımları tasnif eden görevliler, bir yorganın arasından çıkan altınları görünce gözlerine inanamadı. Yardım merkezine getirilen yorgandan çok sayıda altın çıktı.

SERVET DEĞERİNDE DEĞERLİ EŞYA ÇIKTI

Görevliler, yaptıkları incelemede 18 adet cumhuriyet altını, 3 adet çiftli, 1 adet çeyrek, 1 adet gram altın buldu. Yorgan sahibi Z.G'nin bir yakınına altınlar tutanak karşılığı teslim edildi.

DEPREMZEDEYE GÖNDERİLEN MONTUN CEBİNDEN EV VE ARABA ANAHTARI ÇIKTI

Depremzedeler için Rize'nin Ardeşen İlçe Belediyesi öncülüğünde toplanan yardım malzemeleri, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'daki Hatunsuyu Mahallesi'nde ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Yardım malzemeleri arasındaki montun cebinde, bir depremzede tarafından otomobil anahtarı ile 250 lira, kredi ve kimlik kartları bulunan bir cüzdan bulundu.

MONTUN CEBİNDEKİLERİ GÖREN DEPREMZEDE ANINDA GÖREVLİLERE TESLİM ETTİ

Cüzdan ve anahtar, yardımın dağıtımında görev alan Cumali Demir'e verildi. Demir de cüzdan ve anahtarı Yeşilyurt Spor Kompleksinde Rize'de yaşayan sahibine ulaştırılması için Ardeşen Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Hatipoğlu'na teslim etti.

Yardım için bağışlanan montun cebinden çıkanları sahibine geri gönderdi.

'YARDIMI ALAN VATANDAŞIMIZ BİZE ULAŞIP, CÜZDAN VE ANAHTARI TESLİM ETTİ'

Kenan Hatipoğlu, vatandaşların duyarlılığının kendisini duygulandırdığını dile getirerek, "Yardımı alan vatandaşımız bir şekilde bize ulaşarak cüzdan ve anahtarı teslim etti. Kendilerine teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin. Birlik, beraberliğimizi daim etsin." ifadelerini kullandı. Demir ise cüzdan ve anahtarın başka bir depremzede tarafından bulunarak kendisine teslim edildiğini aktararak, aracılık yaptığı için mutlu olduğunu belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.