banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İŞİGÜCÜ BIRAKTILAR KONYAYA SALDIRIYORLAR

Depremin yaşandığı ilk andan bu yana bölgede destek faaliyetlerini sürdüren, yoğun kar yağışına rağmen iş makinaları ve insani ihtiyaç maddelerini ilk olarak yola çıkaran Konya'ya sosyal medyada saldırılar başladı. 

13 Şubat 2023
İŞİGÜCÜ  BIRAKTILAR  KONYAYA  SALDIRIYORLAR

Sosyal medyada karanlık odaklar yine iş başında. Türkiye'yi yasa boğan felaketin yaşanmasından kısa bir süre sonra Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bölgeye giden ilk belediye başkanı oldu. Bunun yanı sıra Konya'yı etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve tipiye rağmen onlarca iş makinası ve mobil mutfağı bölgeye ulaştıran Konya Büyükşehir Belediyesi'ne sosyal medyada başlatılan karalama kampanyaları hız kesmiyor.

KONYA SEFERBER OLDU

Konya'da vatandaşlar depremin ardından hızlı bir şekilde organize olarak yardım toplamaya başladı. Kısa sürede onlarca tırı yola çıkarmayı başaran vatandaşlar hafta boyunca seferberlik çağrısına uydu. İnsani yardım malzemelerinin yanı sıra barınma gibi konularda da kapılarını sonuna kadar açan Konya'nın bu tavrı ilk günden bu yana en çok konuşulanlar arasındaydı. Konyaspor Kulübü de stadın localarını açarak depremzedeler için bir yuva oluşturdu.

Binlerce vatandaş ise kendilerine ait kullanmadıkları evleri depremzedelerin hizmetine sundu.

Konya'da mola veren aileyi duygulandıran olay
Konya'da mola veren aileyi duygulandıran olay

BAŞKAN ALTAY YORGUNLUKTAN UYUYAKALDI

Hatay'a görevlendirilen ve görevlendirmeden saatler önce bölgeye ulaşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çalışmaların kurulumunun yapılmasının sonuna kadar takip etti. Bir sandalye bulan Başkan Altay'ın kısa süreli uyuması da kameralarca kaydedilmişti.

ALTYAPI, ELEKTRİK VE TEMİZ SU KATKISI

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı KOSKİ ekipleri bölgede vatandaşın en çok ihtiyaç duyduğu temiz suya ulaşmada önemli çalışmalar kaydederek bölgenin yüzde 40'ına temiz su sağlayabilecek bir sistem kurdu. KOSKİ ekipleri ayrıca Hatay'ın ana su hattında onarmaları tamamlayarak büyük katkılar sağladı.

DEVLET KONUT YAPACAK 1  YIL İÇİNDE TESLİM EDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin yaşandığı şehirlerdeki vatandaşların barınma ihtiyacı için binlerce konut yapılacağını ve bu konutların 1 yıl içinde verileceğini aktarmıştı. Bu çalışmalar öncesinde bölgenin yeni döneme hazırlanması için hazır kıta bekleyen iş makinaları için bir de park alanı oluşturuldu.

konyaya-saldiri

KONYA'YA SALDIRILAR BAŞLADI

Konya'nın bölgeye yaptığı çalışmaları gölgede bırakmak için siyasi çaba içinde olan bazı gruplar ve şahıslar tarafından özel çalışmalar başladı. Basit olaylardan karalama kampanyası yapan şahıs ve hesapların birçoğunun bölgededahi olmadığı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre söz konusu hesaplar hakkında kanuni işlemler başlatıldı.

Kaynak:Konya365.com

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147