banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

7.7 ve 7.6'lık depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1541'e yükseldi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa'da yüzlerce bina yıkıldı. Çok sayıda ölüm haberi geliyor. 

06 Şubat 2023
7.7 ve 7.6'lık depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1541'e yükseldi

 

Kahramanmaraş'ta sabah saat 04.17'de 7,7; saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 1541'e yükseldi. Yaralı sayısı 9 bin 733, yıkılan bina sayısı ise 3 bin 471. Artçı sarsıntıların sürdüğü bölgede vatandaşlardan hasarlı binalara girmemesi isteniyor.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1498'e yükseldi. Depremlerde 8 bin 533 kişi yaralandı, 2 bin 834 bina yıkıldı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7'lik depremin ardından Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da büyük yıkım yaşandı. Türkiye'yi sarsan depremden 9 saat sonra aynı bölgede bu kez 7.6'lık şiddetli bir deprem daha meydana geldi.

CAN KAYBI ARTIYOR
Afad tarafından yapılan son açıklamada depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 1498'e yükseldiği belirtildi. AFAD Başkanı Yunus Sezer "Depremlerde 1498 vatandaşımız hayatını kaybetti. 8 bin 533 kişi yaralandı, 2 bin 834 bina da yıkıldı" dedi.

Son Dakika! 7.7 ve 7.6'lık depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1121'e yükseldi

9 BİNDEN FAZLA PERSONEL ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA KATILIYOR
AFAD'dan yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: "Bölgede görevlendirilen toplam arama ve kurtarma personel sayısı 9698, görevlendirilen araç sayısı 216'dır. Genelkurmay Başkanlığı tarafından 6 adet A400M, 5 adet C130, 7 adet C235 uçak ile İstanbul, Ankara ve İzmir'den bölgeye personel sevkiyatı planlanmış, 6 uçak bölgeye ulaşmıştır. Malatya'ya 500 komando ve 600 asker gönderilmiştir. Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Adana'ya 200 asker gönderilmiştir."

Son Dakika! 7.7 ve 7.6'lık depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1121'e yükseldi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA
Deprem sonrası AFAD'da süreci takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Devletimiz deprem anından itibaren harekete geçmiştir. Valiliklerimiz tüm imkanları seferber etmiştir. Depremden etkilenen 10 ilimize ilave onlarla birlikte çalışacak 10 vali daha görevlendirilmiştir. AFAD ve diğer kurumlarımız ekiplerini göndermiştir. TSK ve belediyelerimiz afet çalışmaları konusunda altyapısı olan kurumlarımız göreve çağrılmıştır. Önceliğimizi arama kurtarma çalışmalarına verdik. 9 bin personel arama kurtarma çalışması yürütmekte, bu sayı sürekli artmaktadır. Depremin hasara yol açtığı illerimizde yıkılan binaların altında kalan vatandaşlarımızı kurtarma faaliyetleri sürüyor." dedi.

Son Dakika! 7.7'lik depremde can kaybı 1014'e yükseldi

"DÖRT BİR YANDAN EKİPLER SEVK EDİLDİ"
Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bakanlarımız deprem bölgesindeki şehirlerimize giderek çalışmaları koordine etmeye başladılar. Ülkemizin dört bir yanından deprem bölgesine arama kurtarma ekipleri ve ekipmanları sevk edildi, ediliyor. AFAD tarafından yapılan planlamaya göre arama kurtarma ve yardım ekiplerine vatandaşlarımız da yardımcı oluyor. Herkes canla başla çalışarak olabilecek en hızlı refleksi vermiştir.

Son Dakika! 7.7 ve 7.6'lık depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1121'e yükseldi

"45 ÜLKEDEN YARDIM TEKLİFİ GELDİ"
AFAD koordinasyonu dışında bölgeye gönderilen yardımlar kargaşaya yol açmakta ve amacına ulaşması zorlaşmaktadır. Uluslararası yardımlar için temaslar kurulmaya başlanmıştır. NATO ve AB yanında 45 ülkeden yardım teklifleri ulaşmıştır. Ülke ve millet olarak birlik ve beraberlik içinde bu felaket günlerini geride bırakacağız. Gün 85 milyon tek yürek olma günüdür."

Son Dakika! 7.7 ve 7.6'lık depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1121'e yükseldi

TÜM TÜRKİYE'DE OKULLAR 1 HAFTA TATİL EDİLDİ
Öte yandan; Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle tüm Türkiye'de okulların 13 Şubat'a kadar 1 hafta tatil edildiğini açıkladı.

SPOR ORGANİZASYONLARI DURDURULDU
10 ili etkileyen deprem sonrası Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Ülkemizde yapılacak tüm ulusal spor organizasyonları ikinci bir açıklamaya kadar durdurulmuştur. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Aziz milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147