BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya'dan kurtarma ve yardım ekipleri deprem bölgesine gitti

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve çok sayıda ilde hissedilen depremin ardından Konya'dan kurtarma ve yardım ekipleri bölgeye sevk edildi. Başkan Uğur İbrahim Altay çalışmaları koordine etti. 

06 Şubat 2023
Konya'dan kurtarma ve yardım ekipleri deprem bölgesine gitti

AFAD verilerine göre; Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, saat 04.17'de, 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğindeki sarsıntı Konya'nın da aralarında olduğu birçok kentte hissedildi. 

DEVLET TEYAKKUZA GEÇTİ
7,4 ve ardından meydana gelen artçı sarsıntılarla birlikte dördüncü seviye alarm ortaya konuldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bunun uluslararası yardımı da içeren bir alarm olduğunu ifade etti.

KONYA'DAN BÖLGEYE YARDIM
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kentten 16 kişilik arama kurtarma ekibinin deprem bölgesine hareket ettiğini açıkladı.

Bölgeye sağlanacak desteklerle ilgili çalışmaları koordine eden Başkan Altay ''İş makinesi, gıda tırlarımız, yemek tırlarımız, su ve kışlık koruyucu malzeme desteği de sağlıyoruz. Allah yardımcımız olsun.'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.