BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYAYA BİR UYARIDA VALİLİKTEN

Konya yeni haftada buz kesecek! Yoğun kar uyarısı geldi! 6 Ocak'ta okullar tatil mi? 4 - 9 Şubat hava durumu 

04 Şubat 2023
KONYAYA  BİR UYARIDA  VALİLİKTEN

Meteorolojinin Konya için son hava durumu tahminlerine göre bugün beklenen kar yağışı gece yarısına kaydı. Konya'da Pazar ve Pazartesi yoğun kar yağışı beklenirken, sıcaklık düşerek Perşembe günü - 14 derece olacak. 

Konya kurak geçen kış mevsiminde Şubat'ın ilk günlerinden itibaren yer yer yoğun kar yağışı alan Konya'nın bir çok ilçesi beyaza bürünürken, Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü'nün son hava durumu tahminlerine göre kentte 4 Şubat Cumartesi (bugün) beklenen kar yağışı gece yarısı itibari ile etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bir çok şehre yoğun kar yağışı uyarısı yaparken, 6 Şubat Pazartesi günü yarıyıl tatilinin sona ermesi ile öğrenci ve veliler, "okullar tatil olacak mı?, tatil uzar mı?" sorularına yanıt aramaya başladı. Konya da kar yağışı beklenen iller arasında yer alırken Valilikten henüz konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan Meteoroloji verilerine göre, Konya'da yeni haftada hava sıcaklığı daha da azalacak. 7 Şubat Salı günü -3 ila +3 derece aralığında olması beklenen hava sıcaklığı, 8 Şubat Çarşamba günü -5 ila - 11 derece, 9 Şubat Perşembe günü ise -4 ila - 14 derece aralığında olacak.

Konya'da bugün hava parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Konya'nın kuzey kesimleri hariç bölge genelinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Konya'da hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın genellikle batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.