BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Şubat ayında doğal gaz ve elektriğe indirim gelecek mi? Açıklama geldi

Enerji Bakanı Dönmez, “Sanayici ve büyük tüketicilere şubat ayında doğal gaza yüzde 16, elektrikte yüzde 13-16 arası indirim olacak.” dedi. 

31 Ocak 2023
Şubat ayında doğal gaz ve elektriğe indirim gelecek mi? Açıklama geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Serbest piyasadan elektrik alan sanayi kuruluşlarımızın maliyetlerinde yüzde 15'e kadar düşüş olacak'' diyerek doğalgaz ve elektrik fiyatlarına yeni bir indirim gelebileceği mesajını vermişti.

"GERİLEME OLUNCA YANSITIYORUZ"

CNN Türk'te Fulya Öztürk'e konuşan Bakan Dönmez, indirim müjdesini verdi. Dönmez, "2-3 aydır uluslararası piyasalarda bir miktar gevşeme var. Sanayici ve büyük tüketicilere maliyet bazlı fiyatlandırma yapılıyordu. Gerileme olunca yansıtıyoruz. Büyük tüketiciler ve sanayiciler şu an bir miktar daha indirimli almış olacaklar. Şubat başı itibarıyla doğal gazda yüzde16, elektrikte bunu yansıması yüzde 13 ile 16 arasında değişir. Elektrik borsasındaki serbest fiyatları izleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.