BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Takdir, teşekkür alanlar dikkat! Devletten 5.104 TL'ye kadar karne ödülü

Eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle milyonlarca öğrenci karne heyecanı yaşadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başarı Teşvik Programının hayata geçtiğini açıklayarak, karnesini gösteren öğrencilere teşvik verileceğini duyurdu. 

24 Ocak 2023
Takdir, teşekkür alanlar dikkat! Devletten 5.104 TL'ye kadar karne ödülü

Eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle 20 milyona yakın öğrenci cuma günü karnelerini aldı. Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet okullarında eğitim gören başarılı öğrencilere teşvik verileceğini açıklamıştı. 

Derece yapan öğrencilere 5.104 TL ödeme yapılacak. Verilecek olan 5.104 TL ise asgari ücret üzerinden hesaplanırken yükseköğretimde öğrenim gören öğrencilere ise aylık 100 TL destek sağlanacağı kaydedildi.

BU DESTEKTEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda tutarı duyurulurken aynı zamanda kimlerin bu ödemeden faydalanabileceği açıklandı. Bakan Derya Yanık tarafından yapılan açıklamalarına göre bu ödemeler, ihtiyaç sahibi ailelerin başarı sağlamış çocuklarına verilecek. İlkokul, ortaokul ve liselerde ilk 3 sıralamaya dahil olan okul genelinde ise ilk 5’te yer alan öğrencilere asgari ücretin yüzde 60’ı kadar ödeme sağlanacak.

BAŞARI TEŞVİK ÖDEMESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bu ödemelerin ikinci döneme ait başvuruları önümüzdeki hafta başlayacak. Başvurular ise bulunulan ilin sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri üzerinden gerçekleştiriliyor.

İKİNCİ DÖNEM BAŞARI TEŞVİK BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Her yıl iki kez ödenecek olan başarı teşvik paketinde ilk dönem sonunda ve yaz tatili döneminde ödemeler yapılacak. İkinci dönem için yapılacak olan başarı teşvik başvuruları ise önümüzdeki hafta başlayacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.