BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya’da 50 koyun otlarken telef oldu.

Konya’nın Kulu ilçesinde merada otlayan sürüdeki hayvanlar bir bir düşüp telef oldu. Sayı 50’ye kadar yükselince çoban polisi aradı. Belediye ekipleri hayvanların telef olma sebebini araştırıyor. 

23 Aralık 2022
Konya’da 50 koyun  otlarken  telef oldu.

Koyunlardan 50'sinin telef olduğunu gören çoban, durumu polis ekiplerine bildirdi. Kulu Belediyesi ekipleri, koyunları buradan incelenmesi için götürdü. Küçükbaş hayvanların telef olma nedeni araştırılıyor.

Koyunların bir iş yerinin dışarısında atık vaziyette bulunan arpa kalıntılarını yedikten sonra birer birer telef olduğunu söyleyen Zafer Doğan, "Ben koyunları bu tarafa sürerken arka tarafta kuzulu koyunlarım kalmıştı. Onları getireyim diyene kadar oraya zehirli arpayı dökmüşler. Hayvanlarda başına üşüştü ben de onları toparlayayım, çıkarayım diyene kadar yediler. Ondan sonra buraya geldim, buraya yayılsınlar dedim. O zamana kadar baktım ki hayvanlar titreyip titreyip ölmeye başladılar. Ağızlarından köpük geliyordu. Ondan sonra bizimkilere haber verdim, geldiler. Ancak kesebildiğimi kestim, kesemediğim öldü" diye konuştu.

Telef olan hayvan sayısının 50'yi geçtiğini belirten Zafer Doğan, koyunlarının çoğunun hamile olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.