banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kira sözleşmelerinde yeni dönem! Artık e-Devlet üzerinden yapılacak

 

20 Aralık 2022
Kira sözleşmelerinde yeni dönem! Artık e-Devlet üzerinden yapılacak

Konut sahipleri ve kiracılar arasında hakları korumak için imzalanan kira sözleşmelerinde yeni dönem başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kayıt dışı ekonominin önüne geçmek için aldığı önlemlerden biri olarak, 2024 yılı sonuna kadar yapılacak düzenlemeyle kira sözleşmeleri, e-Devlet üzerinden yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2023-2025 dönemini kapsayan "Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı"nı yürürlüğe koydu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, eylem planını, "Rekabet gücünü artırmak, vergi kaybının önüne geçerek sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve gelir dağılımını daha adaletli bir yapıya kavuşturmak için kayıt dışı ekonomiyle mücadelemize devam ediyoruz" ifadeleriyle duyurdu.

2024 YILI SONUNA KADAR TAMAMLANACAK
Plana göre 2025 yılı sonuna kadar, kayıt dışılığın önlenmesi için 44 eylem tamamlanacak. Bu kapsamda, kira sözleşmeleri de artık e-Devlet üstünden yapılacak. Plana göre, karar alma süreçlerini desteklemek ve risk analizi çalışmaları yürütmek üzere kira sözleşmeleri, elektronik ortamda düzenlenecek. Düzenleme, 2024 yılı sonuna kadar tamamlanacak.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147