BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

AKŞEHİR’DE İL OLMA HAZIRLIĞI

Konya’nın Akşehir ilçesinde de bu alanda çalışma yapılmaya başlandı. 

15 Aralık 2022
AKŞEHİR’DE İL OLMA HAZIRLIĞI

Bazı ilçelerin 2023 yılında il olacağı iddiaları gündemdeki yerini koruyor. Konya’nın Akşehir ilçesinde bu alanda çalışma yapılıyor. Kaymakamlık ve Belediye öncülüğünde oluşturulan Akşehir Birlik Platformu, vatandaşlara ikamet kaydı taşıma çağrısı yaptı.
Konya’nın bu ilçesinde de il olma hazırlığı başlatıldı


2023 yılında bazı ilçelerin il yapılacağıyla ilgili iddialar, Konya gibi bir çok büyükşehirin ilçelerinde heyecan oluşturmuştu.

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, geçtiğimiz günlerde "Seçimden önce il olacaklar" diyerek 12 ilçe ismi saymış, o ilçeler arasında Konya Ereğli de yer almıştı. Paylaşım Ereğli’yi hareketlendirmiş, hatta plaka numarası olarak 85 Ereğli yazılmaya başlanmıştı.

AKŞEHİR’DE İL OLMA HAZIRLIĞI

Konya’nın Akşehir ilçesinde de bu alanda çalışma yapılmaya başlandı.

Akşehir Kaymakamlığı ile Akşehir Belediyesi öncülüğünde oluşturulan "Akşehir Birlik Platformu" toplantı düzenledi. İlçe nüfusunun yıl sonuna kadar 100 bine ulaşması amacıyla toplanan Akşehir Birlik Platformu'nun düzenlediği toplantıya Kaymakam Mehmet Özel, Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Birlik Platformu ve Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ender Kalkan, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruşlarının müdürleri, STK temsilcileri katıldı.

“İKAMETİNİZİ TAŞIYIN”

Akkaya, burada yaptığı konuşmada, ilçelerinin il yapılması konusunda bir çalışma olursa 100 bin nüfusu geçmenin önemli olacağını belirtti.

Akşehir'de oturduğu halde ikameti kaydı başka yerde olan vatandaşlardan ikametlerini taşımalarını isteyen Akkaya, şunları söyledi:

 


"Akşehir Birlik Platformu, siyaset üstü bir şekilde birlik ve beraberlik içerisinde bu çalışmayı yapacak. Nüfusun 100 binin üstüne çıkarılmasıyla da il olma kriteri dışında birçok avantaj da getirecek. Hepimizin ortak noktası, Akşehir nüfusunun 100 bin olması. Vilayet olması noktasında bu kriteri aşması. Her konuda başarılı olan Nasreddin Hoca'nın torunu olan Akşehirliler eminim ki bu kısa sürede 100 bin kriteri için gerekli sayıyı oluşturabilecektir."

Kaymakam Mehmet Özel de bu çalışmanın yasal bir zorunluluk olduğuna dikkati çekerek "İnsanların ikametgahlarının bulunduğu yerde ikametgahlarını bildirmeleri gerekiyor. Dolayısıyla burada yapılmaya çalışılan şey aslında var olanın tescil edilmesidir." dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.