BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

'13 yaşında evliliği' savunan Başhekim Yardımcısı Uysal, görevinden alındı

Yaptığı paylaşım sonrası hakkında Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatılan Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve İHH İnsani Yardım Vakfı İl Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, görevinden alındı. 

14 Aralık 2022
'13 yaşında evliliği' savunan Başhekim Yardımcısı Uysal, görevinden alındı

Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hasan Hüseyin Uysal, tepki çeken paylaşımları sonrası Sağlık Bakanlığı tarafından görevinden alındı. Uysal, hakkında başlatılan idari soruşturmanın da devam ettiği öğrenildi.

Ne olmuştu?

Bir sosyal medya kullanıcısının Hiranur Vakfı'ndaki cinsel istimara ilişkin paylaşımına yanıt veren Uysal , "Aile vs. zorlama yoksa, kendi iradesi ile evlenmeyi istemişse, 13 yaş konusunda kimsenin itiraz etmemesi gerekmez mi? Çünkü biliyoruz, o yaşta, maalesef kendi istekleri ile gayri meşru cinsellik yaşayanlar artık var. Gayri meşrusuna engel olamayıp, meşru yolu kapatmak hangi mantık?” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.