BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kemik İliğinin Faydaları Nelerdir?

Kemik suyu, kemik iliği çorbası ya da kemik iliği yemekleri birçok sağlıklı yaşamın temel bileşenidir. 

08 Aralık 2022
Kemik İliğinin Faydaları Nelerdir?

Kemik suyu, kemik iliği çorbası ya da kemik iliği yemekleri birçok sağlıklı yaşamın temel bileşenidir.

Yüzyıllardır kullanılan ve sağlıklı gıda segmentinde popüler olan kemik iliğinin vücuda faydaları, soğuk algınlığından kireçlenmeye (Osteoartrit) kadar her şeyi iyileştirebileceği uzmanlar tarafından söyleniyor. Peki Kemikli etin ya da kemik iliğinin faydaları nelerdir?

Avrupa ve Güneydoğu Asya gibi yerlerin genel kültür yiyeceği olan kemik iliği, birçok insan tarafından faydaları merak edilmeye başlandı.

Hayvan kemiklerinin merkezinde bulunan yağlı bir doku olan kemik iliği, vücudun genel sağlığını desteklemek açısından birçok faydasının bulunmaktadır.

Yüksek kolesterol ya da yüksek tansiyon gibi kanın pıhtılaşmasına sebep olacak her türlü risk faktörlerini azaltmaya yardımcı olan kemik iliği, birçok kişinin sağlık açısından sıklıkla tercih ettiği gıda arasında yer alıyor.

Faydalarının saymakla bitmediği ve kolejen bakımından da zengin olan kemik iliği, gençleşmek isteyenlerin ise bir numaralı tercihleri arasında bulunuyor.

B12 Vitamini, E Vitamini, demir, kalsiyum ve A Vitamini gibi minarelleri barındıran kemik iliği, hastalık risklerini azaltarak bağışıklık sistemini güçlendirmede öncü rol oynuyor.

Kemik iliğinin içinde yüksek oranda yağda çözünen A ve K2 vitaminlerinin bulunması beyinde oluşan Alzheimer ve Parkinson gibi dejenaratif gibi durumlara neden olan toksinlerin hasar görmekten korumaya yardımcı olmaktadır.

Bünyesinde barındırdığı amino asitler ve çeşitli birleşenler sayesinde, vücutta oluşa bilecek iltihaplanma,yara ya da küçük deliklerin iyileşmesinde yardımcı rol oynar.

İnsülün ve diyabet riskini azaltan adiponektin, sağlıklı kan şekeri düzeyleri ve insülin duyarlılığı için son derece önemlidir. Kemik iliği ise bu durumda diyabet hastaları için bir numaralı ilaçtır.

DoktorTakvimi uzmanlarından Uzm. Dr. Memet, kolejen ve sağlık açısından yararlı olan besinleri şu şekilde sıralıyor;

"Kemikli etler; ilikli kemik suyu, sığır eti, tavuk eti, hindi eti" gibi etlerin sağlık açısından ve kolejen açısından faydalı oldugunu belirtiyor

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.