BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Passat'ın o modeli Türkiye'de satılmayacak

Alman otomotiv devi: Passat'ın o modeli Türkiye'de satılmayacak 

06 Aralık 2022
Passat'ın o modeli Türkiye'de satılmayacak

Alman otomotiv devi Volkswagen, Passat sedanın Avrupa'daki üretimini ve satışını sona erdirdi.

Bahsi geçen karar, Türkiye için de geçerli olacak.

Alman asıllı otomobil Volkswagen, kararla birlikte Passat'ın sedan modelini Türkiye pazarından çekti.

Markanın listesinde sadece station paketlerin satışta olduğu görüldü.,

Passat, Avrupa'da olduğu gibi bir süre daha station wagon gövde tipindeki Passat Variant ve Passat Alltrack versiyonlarıyla satılmaya devam edecek.

Passat sedanın Avrupa'daki üretimini ve satışını sona erdiren Volkswagen, Emden fabrikasında Passat'tan boşalan yeri, elektrikli crossover ID4 ve elektrikli sedan Aero ile doldurmayı planlıyor.  Alman otomobil devi Volkswagen , Çin'de üretilen elektrikli araçları Avrupa'ya ihraç edecek. Ayrıca Alman asıllı otomobil şirketlerden iflas haberleri geliyor.

Ford, 2023 yılında Fiesta'nın üretiminin durdurulacağını duyurmuştu.

Passat, pazardaki diğer sedan modeller gibi popülerliğini SUV/Crossover modellere kaptırmıştı ancak üretiminin erken sonlandırılmasında sadece bu değil pandemi dönemi ve sonrasında ortaya çıkan tedarik sorunları da etkili oldu.

Markanın resmi internet sitesindeki satış listesinde artık Passat Sedan bulunmuyor. Böylelikle Türkiye'deki otomotiv satış ve alımlarında bir dönem sona erdi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.