BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Kılıçdaroğlu'na tarihe geçecek yanıt

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kılıçdaroğlu'nun Gazi Meclis'i hedef almasına karşı, "Meclis'e gaziliği yakıştıramayan Genel Başkanın millete vadettiği ancak siyaset üstü dostları tarafından mandacılık ile yönetilen bir ülke olur" dedi. 

06 Aralık 2022
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Kılıçdaroğlu'na tarihe geçecek yanıt

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki bütçe maratonunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun provokasyonu tansiyonu had safhaya yükseltti. TBMM’deki 2023 yılı bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmasında "Bu Meclis'e Gazi Meclis diyorsunuz değil mi? Öyle diyorlar..." sözlerini kullanan Kılıçdaroğlu, AK Partili milletvekillerin tepkilerine karşı, "Bırakın bu ayakları" sözlerini sarf etti.

"'GAZİ MECLİS' DEMELERİNİ BEKLEMEK HAYALDİR"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM'deki konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun Gazi Meclis'i hedef almasına tepki göstererek CHP liderinin FETÖ'nün sözcülüğüne soyunduğunu ifade etti.

Oktay, "FETÖ'nün sözcülüğüne soyunanların bu Meclis'e Gazi Meclis demelerini beklemek hayaldir. Ey yüce milletimiz şahit olun. Milletin temsilcilerinin içerisinde bulunduğu Meclis'e gaziliği yakıştıramayan bir Genel Başkanın millete vadettiği ancak siyaset üstü dostları tarafından mandacılık ile yönetilen bir ülke olur. Buna cevabı yüce milletimiz verecektir." sözlerini kaydetti.

"PENSİLVANYA'DAN KULAĞINIZA ÜFLENENLERLE O 'SİYASET ÜSTÜ' DEDİĞİNİZ KARANLIK DOSTLARINIZLA..."

Bütçe teklifine yönelik iftiralara değinen Oktay, "Bütçe teklifimizi mesnetsiz çarpıtmalarla karalamak ancak ve ancak yurtdışından iftira ithal edenlere yakışır. Malum danışmanlarınız aklıyla, Kandil'den aldığınız emirlerle, Pensilvanya'dan kulağınıza üflenenlerle o 'siyaset üstü' dediğiniz karanlık dostlarınızla hareket edip söylem geliştirdiğiniz sürece bu millet size itibar etmez, yetki vermez." diye konuştu.

"CEVAP VERMEK BİLE ZUL"

Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu ve kara para iftiralarına sert tepki gösteren Oktay, "Kendi ülkesini uyuşturucu ve kara para aklamayla itham eden bir siyasi parti Genel başkanına cevap vermek bile zul. Kendisi uyuşturucu tehdidine seçim yaklaşınca ve biraz da siyaset sıkıntısı çekince vakıf olduğu için, bu acemiliğini de mazur görmek lazım. Ne yazık ki, bir süredir devlete attığı iftiraya, devletin polisine, jandarmasına, sahil güvenlik personeline, askerine fütursuzca attığı iftiraya cevap veremeyeceği için, ispatlayamayacağı için, yaklaşık 4-5 yıllık sosyal medya dedikodularını buraya taşıdığını gördük." dedi.

"AÇIKÇA MEYDAN OKUYORUZ"

Kılıçdaroğlu'nun kadro ve kabine ithamlarına meydan okuyan Oktay, "Bizim kadrolarımızı 3'üncü sınıf diye itham edenlere şahsım ve tüm kabine arkadaşlarım adına sesleniyorum; Senin tüm kadrolarına da, atadığın 70 kişilik toplama danışmanlarının tamamına da açıkça meydan okuyoruz. 2053, 2071 hedeflerimizi de dâhil ettiğimiz Türkiye Yüzyılı programımızda bu millete sözümüz, sevdamız var." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.