BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYA - Bedensel engelliler yamaç paraşütü heyecanı yaşadı

KONYA (AA) - Konya'nın Karapınar ilçesinde, bedensel engelli vatandaşlar pilotlar eşliğinde yamaç paraşütü ile uçtu. 

03 Aralık 2022
KONYA - Bedensel engelliler yamaç paraşütü heyecanı yaşadı

KONYA (AA) - Konya'nın Karapınar ilçesinde, bedensel engelli vatandaşlar pilotlar eşliğinde yamaç paraşütü ile uçtu.

Karapınar Uçuş ve Doğa Sporları Kulübü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesi ve Konya Engelsiz Yarınlar Spor Kulübü'ne başvurarak, uçuş yapmak isteyen dernek üyelerini Göktepe'ye davet etti.

Daveti kabul eden bedensel engelli dört kişi tekerlekli sandalyelerini bırakarak pilotlar eşliğinde uçmanın keyfini çıkardı.

Karapınar Uçuş ve Doğa Sporları Kulübü Başkan Yardımcısı Serkan Yaylacı, AA muhabirine, yamaç paraşütü ile uçmanın engel tanımadığını söyledi.

Uçmanın son derece zevkli bir spor olduğunu ifade eden Yaylacı, "Gördüğünüz üzere hiçbir engelimiz yok. Hep beraber arkadaşlarımızla uçuyoruz. Onları da uçurduk, keyifli bir gün oldu. Katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Paraşütle uçan Osman Yıldırım ise "Bugün engelliler günü olması nedeniyle derneğimiz aracılığıyla buraya geldik. Çok güzeldi, çok mutlu oldum. Havadaki mutluluk anlatılmaz, yaşanır. Herkesi buraya bekliyoruz. Bu, bugünde bize verilen en güzel hediye." dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.