BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

YÜZLERCE ELEKTRİKLİ EL ALETİNİ ÇALAN KİŞİLER KISKIVRAK YAKALANDI

Konya’da farklı tarihlerde birçok adreste hırsızlık yapan şüpheliler polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı 

02 Aralık 2022
YÜZLERCE  ELEKTRİKLİ  EL ALETİNİ  ÇALAN KİŞİLER  KISKIVRAK YAKALANDI

Konya’da farklı tarihlerde birçok adreste hırsızlık yapan şüpheliler polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Hırsızlık için genellikle otomobilleri gözüne kestiren oto farelerinin çaldıkları eşyalar arasında özellikle matkapları tercih etmeleri dikkat çekti. 

Konya’da birçok adresten gelen hırsızlık ihbarları neticesinde Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Suç Önleme Ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Ekipler araştırmaları sonucunda M.D. isimli şahsa ait içerisinde çok sayıda elektronik eşya bulunan bir minibüsü tespit etti.

Minibüste arama yapan ekipler minibüsün içerisindeki eşyaların çalıntı olduğunu ve araç sahibi tarafından satın alındığını tespit etti. Araç sahibinin adeta depoya dönüştürdüğü minibüsteki eşyaları piyasanın altında fiyatlarla pazarladığı ortaya çıktı. Araç sahibi M.D. ekiplerce gözaltına alındı.

139 PARÇA ELEKTRONİK EŞYA ÇALMIŞLAR

İhbarların yapıldığı adreslere giden ekipler çevredeki güvenlik kameralarını tek tek inceledi. Araştırmalar neticesinde Yusuf G. ve Yunus G. isimli şüpheli şahıslar tespit edildi. Şüphelilerin kapısı kilitlenmeyen araçlardan ve birçok bağ evine ait müştemilattan çeşitli elektronik eşyaları çaldıkları ve çaldıkları eşyaları araç sahibi M.D.’ye sattıkları anlaşıldı. Şüpheliler kısa süre içerisinde polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. 

MERAM EKİPLERİ MAĞDURLARLA TEK TEK İLGİLENİP EŞYALARINI TESLİM EDİYOR

Meram Emniyet Müdürlüğü ekipleri ele geçirilen matkap, flex, elektrikli testere, elektrikli süpürge, hilti gibi toplam 139 parça eşyayı  sahiplerine teslim etmeye başladı. Eşyalarına kavuşan vatandaşlarsa emniyet mensuplarına teşekkür etti. Polis mağdur vatandaşları Feridiye Polis Merkezine davet ederek eşyalarını teslim almaları konusunda duyuru da bulundu.

Gözaltına alınan minibüs sahibi M.D. hakkında hırsızlık malı satın almaktan adli ve idari işlem başlatılırken hırsızlık şüphelileri Yusuf G. ile Yunus G. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Hırsızlık mağduru vatandaşlarımızın Feridiye Polis Merkezine müracaat etmesi  halinde  çalınan eşyalarını teslim alabilecekler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.