banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bütün kışları unutun beklenenden çok fazla kar geliyor! Ayaz ve kar donduracak

Aralık ayının başlamasıyla birlikte yurt genelinde sıcaklıklar düşüş göstermeye başladı. Kış mevsiminin çok çetin geçeceğini söyleyen uzmanlar, geçtiğimiz yıllara göre daha fazla kar yağışının beklendiği konusunda uyarıyor. 

01 Aralık 2022
Bütün kışları unutun beklenenden çok fazla kar geliyor! Ayaz ve kar donduracak

Soğuk hava etkisini yavaş yavaş hissettirmeye başladı. Yüksek kesimlere yılın ilk karı yağdı. Ancak uzmanlar asıl aralık ayına dikkati çekiyor. Sibirya'dan gelen soğuk hava dalgası, Avrupa ve Türkiye'nin kapısını çalacak.

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi, "Birçok ülkede kar örtüsü maksimum seviyeye yaklaştı" açıklamasını yaptı.

 Meteoroloji Mühendisi Prof. Dr. Hasan Tatlı, bazı bölgelerde yağışın büyük bir alanı kapladığını belirterek şunları söyledi: 

"Özellikle kasım ayından itibaren Kuzey Amerika, Alaska, Kanada ve Avrasya karları büyük bir alanı kapladı. Şu andaki seviyesini 41 milyon kilometrekare olduğu ki tarihte en fazla 46 milyon kilometre olmuş ve maksimumları takip ettiği görülmüş."

AVRUPA VE TÜRKİYE'YE UYARI: SİBİRYA YÜKSEK BASINCI GELİYOR

Avrupa ve Türkiye için ise aralık ayına işaret ediliyor. Uzmanlara göre, Sibirya'dan gelen soğuk hava dalgası Avrupa'yı etkisi altına alacak. Ayın ilk haftasında sıcaklık hissedilir şekilde düşecek.

 Prof. Dr. Tatlı, Sibirya yüksek basıncından dolayı ülkede ayazın etkili olacağını vurguladı: 

"Türkiye'yi ilgilendiren özellikle Avrupa'yı ilgilendiren bir konu var. Sibirya yüksek basıncı var. Bu kuru, soğuk bir hava getiriyor. Bu kar örtüsüne ek olarak buraları daha da soğutacağı bekleniyor."

"GEÇMİŞ YILLARA GÖRE DAHA FAZLA KAR BEKLENİYOR"

Tahminler doğru çıkarsa kış, ayazı ve karıyla donduracak.

Tatlı, geçmiş yıllara göre daha fazla kar yağışının beklendiğini de söyledi.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147