BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Protez Ayak Bakımı Nasıl Yapılır?

 

30 Kasım 2022
Protez Ayak Bakımı Nasıl Yapılır?

Günümüzün en çok sorulan sorulardan birisi “Protez ayak bakımı nasılyapılır?” sorusudur. Çok eski zamanlardan bu yana kullanılan bu cihazlar oldukça kullanışlı olmalarının yanı sıra bakıma da ihtiyaç duymaktadırlar.Diz altı ve diz üstü olmak üzere ikiye ayrılan protez bacak çeşitlerinde farklı yöntemler ile bakımlar yapılıyor.

Yapay bir uzuv olarak bilinen protezlerin bakımı için doğru adımları uygulamak cihazın sağlığı için oldukça önemlidir. Bu nedenle kullandığınız protezi doğru giymeye ve temizlemeye dikkat etmelisiniz. Hızlı hareketlerle çıkarmaya ya da giymeye çalışırsanız cihazınızda büyük hasarlar meydana gelebilir. Bu yüzden isterseniz sizler için protezayakbakımı hizmeti sağlayan Alsan Ortopedi firmasından bu hususta yardım ve destek alabilirsiniz.

Protez Ayağı Nasıl Kurmalıyım?

Protezinizle ilgili bir problem yaşadığınız takdirde, bunu protezinizi yapan uzman kişilere bildirmelisiniz. Basit konularda müdahale etmeniz uygun olsa da diğer önemli noktalar için yardım almak çok daha iyi olacaktır. Dikkatli kullanımlarınızda dahi dönem dönem meydana gelebilecek problemler olabilir ancak genel anlamda dayanıklı bir protez için şu hususlara dikkat edebilirsiniz:

  • Her gün yatmadan önce protezinizi çıkarırken cihazda hasarlar ve gevşek parçalar olup olmadığına dikkat edin.
  • Yapmak istediğiniz yeni ayarlamalarda uzman kişilerden yardım alın.
  • Her gün yatmadan önce protezi güzel bir şekilde temizlediğinizden emin olun.
  • Cihazınızı hızlı hareketler ile çıkarmaktan ya da giymekten kaçının.

Protez ayak bakımı ve doğru kullanımı kişilerin önem verdiği hususlar arasında yer alıyor. Hayatın içerisinde büyük bir önem taşıyan bu cihazlara gerçek anlamda özenli davranmak gerekiyor. Bakım konusunda da alanında profesyonel firmalardan yardım almak oldukça mantıklıdır. Sizler de bu alanda başarısıyla bilinen Alsan Ortopedi firmasından hizmet alarak protezinizi güvene alabilirsiniz.

Protez Ayağı Temizleme Nasıl Olmalı?

Protez ayak bakımı ve temizleme işlemlerinin aşamaları vardır. Bu cihazları doğru bir bakım ve temizleme ille çok uzun yıllar rahat bir şekilde kullanmak mümkündür.Temizleme adımları ise şu şekilde uygulanabilir;

  • İlk olarak liner protezden çıkarılır.
  • Dış astar temizlenir.
  • Linerdeki jel kısım ılık su ve anti bakteriyel sabun ile yıkanır.
  • Daha sonra sabun durulanır ve kurulanır.
  • Linerin dış yüzü çevrilir ve muhafaza edilir.
  • Soket temizlenir. (Günce 1 defa)

Protez ayak temizlenme işlemleri bu sırayla gerçekleştirilir. Doğru bir protez ayak bakımı ve temizliği ile hem kişi sağlığı hem de cihaz sağlığı korunmuş olur. Sizler de bu noktalara dikkat ederek cihaz temizliğinizi yapabilirsiniz.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.