BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Sığacık Nasıl Bir Yer?

 

23 Kasım 2022
Sığacık Nasıl Bir Yer?

Zorluklarla geçen upuzun ayların ardından harika bir tatil yapmak istiyorsanız tavsiye almak adına en doğru yerdesiniz. Popüler ama kalabalık yerler yerine sakin ve uygun bir fiyatlı yerde tatil yapmayı düşünenlerin adresi kesinlikle Sığacık olmalı!

Sığacık; İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı bir yerdir. Her ne kadar şehirdeki diğer tatil bölgeleri kadar popüler olmasa da ziyaretçilerine güzel şeyler vaat eder. Bunun yanı sıra, bünyesinde bulunan Sığacık otelleri ile de fark yaratır. Gelin, hem Sığacık gezilecek yerler hem de Sığacık otelleri hakkında bilgi verelim!

Sığacık’ta Ne Yapılır?

Sığacık’ın Türkiye’nin ilk sakin şehir unvanına sahip olduğunu biliyor muydunuz? Burası gerçekten de Alaçatı’nın kalabalık oluşundan şikayet edenler için ideal bir yerdir. Nüfusunun 50 bini geçmediğini söyleyebiliriz. Ayrıca, İzmir merkeze de yakındır. Seferihisar’a ise yalnızca beş km uzaklıktadır. Sığacık’ta yapabileceğiniz çok fazla şey bulunuyor. Her şeyden önce, Sığacık sokaklarında nostalji turu yapabilirsiniz. Arnavut kaldırımlı sokaklar çok fazla hoşunuza gidecek. Ayrıca, ahşap detaylı evlere de yüzde yüz hayran kalacaksınız. Alışveriş yapabileceğiniz çok sayıda dükkanın da sizi burada beklediğini söyleyebiliriz.

Sığacık ile özdeşleşmiş yerlerden birisi de tahmin edebileceğiniz gibi Sığacık Limanı! Bilhassa manzara izlemek adına buraya gelebilirsiniz. Sizi gün batımında fazlasıyla mutlu edecek bir yer olduğunu söylemeliyiz. Ayrıca, Sığacık Limanı; farklı seyahat seçenekleri de vaat ediyor. Seferihisar’daki koyları görmek adına buradaki tekne turlarına katılabilirsiniz. Günübirlik tekne turları sayesinde harika vakit geçireceğinizi de bilmelisiniz.

Sığacık’ın tarihi güzellikleri de sizi çok fazla etkileyecek. Bu noktada, yolunuz ilk olarak Sığacık Kalesi’ne düşmeli! Selçuklular döneminde yapıldığı tahmin edilen kaleyi mutlaka görmelisiniz. Kale içerisinde kalan sokaklarda gezmek size çok iyi gelecek. Ayrıca, burada kurulan pazarı da kesinlikle ziyaret etmelisiniz. Bunun yanı sıra, Sığacık’a yaz aylarında geldiyseniz yolunuz Akkum Plajı’na düşmeli! Seferihisar denizi ideal özellikleriyle dikkat çekiyor. Akkum Plajı; hem manzarası hem de son derece keyifli bir yüzme deneyimi vaat etmesinden dolayı tercih edilebilir.

Sığacık Otelleri Tavsiyeleri 2022

Sığacık otelleri beklentilerinizi kesinlikle karşılayacak seviyededir. Gelin, buradaki en güzel otellere yakından bakalım!

  • Sığacık Antik Otel: İzmir’in en sakin ve huzurlu yerlerinin başında gelen Sığacık’ın ideal otellerinden birisidir. Sığacık Plajı’na yalnızca beş dakika uzaklıktadır. Bu sayede, otel müşterileri; gün boyunca Sığacık Plajı’nın tadını çıkarabilirler. Ayrıca, plajın ardından otellerine en kısa sürede dönebilirler.
  • Rastgele Pansiyon: En iyi Sığacık otelleri listesinde yer almayı hak eder. Mavi ile yeşilin buluşma noktasıdır. Pansiyon olması bir dezavantaj değildir. Hem kaliteli hizmet vermesi hem de uygun fiyatlı olması son derece önemlidir.
  • Ada Marin Hotel Sığacık: Geniş ve ferah odaları ile eşsiz bir yer olduğunu ispat eder. Sığacık’ın önemli yerlerine yürüme mesafesindedir. Otelin yemekleri harikadır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.