BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Prof. Dr. Mustafa Şahin, Şehit Muhsin Kiremitçi Fen lisesi öğrencileri ile buluştu

Prof. Dr. Mustafa Şahin, memleketi Seydişehir de Şehit Muhsin Kiremitçi Fen lisesi öğrencileri ile hayat tecrübelerini paylaştı. 

03 Kasım 2022
Prof. Dr. Mustafa Şahin, Şehit Muhsin Kiremitçi Fen lisesi öğrencileri ile  buluştu

Selçuk Üniversitesi eski rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, memleketi Seydişehir de Şehit Muhsin Kiremitçi Fen lisesi öğrencileri ile hayat tecrübelerini paylaştı.

 Şehit Muhsin Kiremitçi Fen Lisesi konferans salonunda  Okul   Müdürü Adıgüzel Teke   Kariyer   günleri  proğramının  yapılış amacını   anlattıgı   kısa konuşmadan sonra Prof. Dr. Mustafa Şahin  kısa   hayat  hikayesini   öğrencilere  okudu.

 Özellikle 11 ve 12 sınıf öğrencilerinin ilgi ile izlediği söyleşi de hayat tecrübelerini paylaşarak kendi hayat hikâyesini ve hayatında kritik dönemeçlerini anlatarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Söyleşi de Fen Lisesi öğrencilere seslenen Prof. Şahin : “ Mümkünse kendi işinizi kendiniz görün. Yabancı dil öğrenin. Aynı zamanda kendinizi geliştirecek bilgiler edinin ve farklı alanlarda kitap okuyun” dedi.

Prof. Şahinin babası inşaatçı olduğu için iyi bir duvar ustası olduğunu, imam hatip lisesinden üniversiteye geçtiği için hem imamlık yapıp hem okuduğunu, aynı zamanda öğrenci derneklerinde görev aldığını söyleyerek “okurken birçok sıkıntı çektim.

Ama bu süreci ailemin fedakârlıklarının yanında kendi işimi kendim görerek tüm sıkıntıların üstesinden geldim. Yeter ki özgüveniniz tam olsun.

 Çok Çalışarak bir köylü çocuğunun nerelere gelebileceğini gösterdim.

 Hiçbir şeyin kendi önünüze gelmesini beklemeyin. İnsanoğlu istedikten sonra başaramayacağı hiç bir şey yoktur ” şeklinde konuştu.

Proğrama Seydişehir Eski Belediye Başkanı Koski yönetim kurulu Üyesi İbrahim Halıcı  Öğrenciler Öğretmenler katıldı. 

 Konuşmasından sonra Prof. Dr. Şahin, öğrencilerin sorularını cevapladı ve söyleşinin bitiminde öğrenciler Prof. Şahin ile fotoğraf çekilmesiyle söyleşi sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.