BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYA POLİSİNDEN TESBİH HIRSIZLARINA SUÇÜSTÜ:2 KİŞİ TUTUKLANDI

KONYA POLİSİNDEN TESBİH HIRSIZLARINA SUÇÜSTÜ:2 KİŞİ TUTUKLANDI 

31 Ekim 2022
KONYA POLİSİNDEN TESBİH HIRSIZLARINA SUÇÜSTÜ:2 KİŞİ TUTUKLANDI

Konya’da hırsızlar, çaldıkları antika tesbihleri satmak isterken polise yakalandı.

Konya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Oto Hırsızlığı ekipleri, gelen ihbarla harekete geçti. 

Selçuklu İlçesi Esenler Mahallesi’nde bir araçtan oldukça kıymetli olduğu, antika ve koleksiyon değeri taşıdığı öğrenilen 70 adet tesbih ve kolyenin çalındığı ihbarı alan Konya polisi, hırsızların peşine düştü.   

ANTİKA TESBİHLERİN DEĞERİ 500 BİN TL
Konya’lı bir vatandaşın arkadaşlarına göstermek için aracına koyup iş yerine getirdiği tesbihler hırsızların da markajındaydı. Kıymetli doğal taşlardan oluşan ve ülke genelindeki tanınmış tesbih ustaları tarafından yapılmış koleksiyonunu arkadaşlarına göstermek için aracına yönelen vatandaş aracın bagaj kapağının açık olduğunu ve içindeki 500 Bin TL değerindeki antika tesbih ve kolyelerinin çalınmış olduğunu gördü. 

Hemen polisi arayan vatandaş olay yerine gelen ekiplere tesbihlerinin ve kolyelerinin antika ve koleksiyon değeri taşıdığını söyledi.

Titiz bir çalışma yürüten ekipler, detaylı bir kamera incelemesi yaptıktan sonra A.K ve A.Y. isimli şahısların çaldıkları antika tesbihleri bir iş yerine satmaya götürdüklerini tespit etti.

TESBİHLERİ SATMAYA GÖTÜRMÜŞLERDİ, SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

Vakit kaybetmeden söz konusu işyerine baskın düzenleyen emniyet güçleri iki hırsızı, tesbih ve kolyeleri satmaya çalışırken suçüstü yakaladı. 
Çaldıkları antika değerindeki tesbihleri satmaya çalışan şüphelilerden A.K.’nin çeşitli suçlardan 4, A.Y. isimli şahsın ise 2 adet suç kaydı olduğu öğrenilirken, çalıntı antikaları almaya niyetlenen M.F.’nin 4, E.B. ve T.M.’nin 2’şer adet, K.Y.’nin de 1 adet suç kaydı olduğu anlaşıldı. 
Gözaltına alınan şahıslardan tesbihleri çalan ve satmaya çalışan A.K ve A.Y. isimli şahıslar emniyetteki ilk işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Konya E Tipi Kapalı Cezaevine cezaevine gönderildi. 

Olayda adı geçen M.F.,K.Y.,E.B.,T.M. isimli şahısların suç eşyasını satın almak suçundan adli ve idari işlem baslatılırken , kıymetli doğal taşlardan oluşan, antika ve koleksiyon değeri taşıyan tesbih ve kolyeler ise sahibine teslim edildi. 
Tesbih ve kolyelerine kavuşan vatandaş emniyet güçlerine teşekkür etti

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.