banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

"3 alana 2 öde", "1 alana 1 bedava", DÖNEMİ BİTTİ

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin internette düzenlenen "Efsane Cuma" adlı kampanyalarda mağdur olmamaları için önlemler aldı. Hazırlanan rehberde indirimlere dahil olacak kampanyalar listelendi. 

28 Ekim 2022
"3 alana 2 öde", "1 alana 1 bedava", DÖNEMİ BİTTİ

Ticaret Bakanlığı, her Kasım ayında gerçekleşen "Efsane cuma indirimleri" için bir rehber hazırladı. E-ticaret platformları için hazırlanan rehberde indirim yapılırken uyulması gereken hususlar belirlendi.
Buna göre her bir ürünün "30 gün içinde geçerli olan en düşük fiyatı" veya "önceki fiyatı" da indirim sürecinde tüketicilerle paylaşılacak. Satışta, aralığı belirten ibareler okunabilir şekilde eklenecektir. İndirim mağaza veya katalog ürünleri için geçerli olmadıkça "hepsi" veya "her şey" gibi ifadeler kullanılmayacaktır.

"3 alana 2 öde", "1 alana 1 bedava", "2. üründe %20 indirim" gibi koşullu satış programları indirime dahil edilmeyecektir.
TAKSİT TUTARININ GÖSTERİLMESİ ZORUNLU OLACAK
Ticaret Bakanlığı'ndan tüketicilere efsane cuma indirimlerinde 'Yanılmayın' uyarısı
Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan kılavuzda indirim kartı ve kupon gibi uygulamalar da indirimli satış sayılmayacak. Kılavuzda ayrıca, taksitli satış ilanlarında toplam fiyatı ile birlikte  taksit sayıları ve taksit tutarları da  beraber gösterilmesinin zorunlu olacağı belirtildi.
Yurtdışı tur paketleri ve eğitim programları ile ilgili fiyatlar ise Türk Lirası üzerinden verilecektir.
'YALNIZCA' VEYA 'SADECE' İBARELERİ YASAK OLACAK
Ticaret Bakanlığı'ndan tüketicilere efsane cuma indirimlerinde 'Yanılmayın' uyarısı
 Özellikle çocuklara yönelik kampanyalarda bu ürünün fiyatının düşük olduğu izlenimi vermek için "sadece" veya "yalnızca" şeklinde ifadelere yer verilmeyecek. Çocuklar, ebeveynlerini çevrimiçi gördükleri bir şeyi satın almaya ikna etmeye teşvik edilmeyecek. Yaşlı ve engellilere yönelik reklamlara özellikle dikkat edilecek.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147