banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYA'DA NEFES - 2 OPERASYONU! MİLYONLARCA ADET BOŞ MAKARON VE YASA DIŞI TÜTÜN MAMÜLÜ ELE GEÇİRİLDİ

KONYA'DA NEFES - 2 OPERASYONU! MİLYONLARCA ADET BOŞ MAKARON VE YASA DIŞI TÜTÜN MAMÜLÜ ELE GEÇİRİLDİ 

27 Ekim 2022
KONYA'DA NEFES - 2 OPERASYONU! MİLYONLARCA ADET BOŞ MAKARON VE YASA DIŞI TÜTÜN MAMÜLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Konya'da polis ekipleri bandrolsüz tütün mamülü ve makaron satışı yapan şüphelilere yönelik Nefes - 2 operasyonu kapsamında çok sayıda iş yeri ve depoya baskın düzenledi. Operasyonlarda çok sayıda tütün mamülü ele geçirilirken 3 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde kaçak tütün ve ürünleriyle mücadele kapsamında ülke genelinde Nefes - 2 operasyonu düzenlendi. Devletin vergi kayıplarının ve haksız kazancın önlenmesi, yasa dışı ürünlerin toplum nezdinde ulaşılabilirliğinin engellenmesi amacıyla Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düğmesine bastı.


KOM ekipleri tarafından Selçuklu ilçesinde belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda milyonlarca adet boş makaron ve on binlerce gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Ekiplerce iki iş yeri, iki depo ve bir araçta yapılan aramalarda 1 milyon 033 bin adet boş makaron, 40 bin adet gümrük kaçağı sigara, 42.500 adet doldurulmuş sigara, 350 kilogram kıyılmış tütün ve nargile tütünü, 63 adet nargile takımı, 5 adet sigara dolum makinesi, 3 adet hava kompresörü, 20 adet elektronik sigara ve bu sigaralara ait yüzlerce likit ele geçirilerek el konuldu.

VİTRİNİNDE MAKİNE, DEPOSUNDA KOLİLER DOLUSU KAÇAK SİGARA OLAN İŞ YERİ POLİSİN DİKKATİNDEN KAÇMADI

Öte yandan Selçuklu ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi'nde bir iş yerinde operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda polis ekipleri iş yerinin bitişiğinde bulunan ve üstünde makine-otomosyon yazan tabela bulunan dükkandan şüphelenerek iş yerinde de arama yaptı. Yapılan aramalarda iş yerindeki makinelerin arasında ve depo kısmında onlarca koliler halinde binlerce paket gümrük kaçağı sigara, kıyılmış tütün ve kaçak makaron ele geçirildi. 

Edinilen bilgiye göre operasyonlar kapsamında gözaltına alınan üç şahsın emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147