BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYA EMNİYETİ HEM KARADAN HEM HAVADAN DENETLİYOR!

KONYA EMNİYETİ HEM KARADAN HEM HAVADAN DENETLİYOR! 

25 Ekim 2022
KONYA EMNİYETİ HEM KARADAN HEM HAVADAN DENETLİYOR!

Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipleri "Güvenli Trafik" ilkesi doğrultusunda drone destekli "Yaya Önceliği" denetimlerini aralıksız sürdürüyor. 

Trafik güvenliğinin sağlanması ve kazaların en aza indirilmesi amacıyla yapılan denetimlerde hem yayalar hem sürücüler uyarılarak, uyulması ve dikkat edilmesi gereken kurallar hatırlatılıyor.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İnsansız Hava Araçları Büro Amirliği ekiplerince yapılan Drone destekli yaya geçidi denetimlerinde araç sürücülerinin geçiş üstünlüğüne uyup uymadıkları kontrol edilirken tespit edilen ihlaller kayıt altına alınarak anında yer ekiplerine bildirildi. İhlalde bulunan sürücü ve yayalara yer ekiplerince uyarılarda bulunulurken birçok sürücüye yasal işlem uygulandı. 

DİKKAT DRONE ÇIKABİLİR!

Şehrin farklı noktalarında farklı saat aralıklarında devamlı hale getirilen denetimlerde aynı zamanda ışık ihlali yapan, emniyet kemeri takmayan ve seyir halinde cep telefonu ile konuşan birçok sürücü ekiplerce tespit edildi.

Dronlu trafik denetimlerinin aratarak devam edeceğine değinen yetkililer, trafik kazası sonucu meydana gelen can kaybının önlenmesi , hayatının kalanının engelli olarak geçirme gibi risklerin önüne geçilmesi için evrensel trafik kurallarına sürücü ve yayaların uymasını amaçladıklarını ifade ederken, bu kapsamda teknolojinin de verdiği imkanlar sayesinde hem havadan drone ile hemde KGYS ve EDS kameraları üzerinden başta sürücü ve yayaların denetlendiğine dikkat çekti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.