BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya’da kendiliğinden yetişiyor, bir çok hastalığa iyi geliyor

Konya’nın Yunak ilçesinde genellikle dağlık alanlarda kendiliğinden yetişen, bir çok hastalığa da iyi gelen alıç ve kızılcık meyveleri sonbaharın gelmesiyle ilgi görmeye başladı. Çevre il ve ilçelerden gelip toplayanlar bile var. 

23 Ekim 2022
Konya’da kendiliğinden yetişiyor, bir çok hastalığa iyi geliyor

Yunak İlçesinde doğal antioksidan özellikleri nedeniyle birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen alıç ve kızılcık meyveleri, olgunlaşma dönemini tamamlamalarının ardından vatandaşlarca toplanıyor.

Özellikle Kurtuşağı, Meşelik ve Piribeyli Mahallesi çevresinde doğal yetişen alıç ağaçları, sonbaharda yöre halkına ayrı bir lezzet sunuyor. Ticaretini yapanlar da dağlardan topladığı alıçları, kent meydanında satıyor.

67 yaşındaki Osman Solmaz, "Bu meyveleri toplamak için çevre il ve ilçelerden gelenler oluyor. Yaban meyvelerinin kalp, şeker, tansiyon hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor. Ayrıca kış mevsiminde kullanmak üzere marmelat ve sirkesini yapıyoruz. Bunun yanında çevremizdekilerden bazıları da bunları toplayıp satarak aile bütçesine katkı sağlıyor." dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.