BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

2023’te siyasi partiler ne kadar Hazine yardımı alacak?

2023 bütçe yasa teklifiyle siyasi partilere yapılacak seçim yardımları da netleşti. En büyük payı AKP alırken, toplamda 5 milyar 25 milyon lira yardım yapılacak. 

19 Ekim 2022
2023’te siyasi partiler ne kadar Hazine yardımı alacak?

Cumhurbaşkanlığı tarafından TBMM'ye sunulan 2023 yılı bütçe yasa teklifiyle siyasi partilere önümüzdeki yıl bütçeden yapılacak devlet yardımları netleşti. Bütçe teklifine göre, önümüzdeki yıl mecliste bulunan 5 siyasi partiye toplam 5 milyar 25 milyon lira devlet yardımı verilecek.

Sözcü'de yer alan habere göre teklif yasalaşırsa barajı aşan AKP, CHP, HDP ve MHP Hazine'den toplam 1 milyar 504 milyon 975 bin lira devlet yardımı almaya hak kazanacak.

Barajı geçen bu 4 partinin dışında, 2018 genel seçimlerinde yüzde 10 barajının altında kalan ancak yüzde 3'ten fazla oy alan İYİ Parti de yasa gereği devlet yardımı almaya hak kazandı.

İYİ Parti'ye, en düşük yardımı alan MHP'nin yardım tutarına orantılı olarak 170 milyon 311 bin lira verilecek. Böylece toplam yardım 1 milyar 675 milyon liraya ulaşacak. Ancak, 2023 yılı seçim yılı olduğu için bu tutar 3'le çarpılarak ve siyasi partilere ödenecek toplam yardım miktarı 5 milyar 25 milyon lirayı bulacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.