banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bartın'daki Maden Faciasında Arkadaşları İçin Canını Feda Etti

Bartın Amasra'daki maden faciasında, acı ve fedakarlık aynı anda yaşandı. Can pazarında 6 arkadaşını kurtaran Yener Saygın "Arkadaşlarımı bırakmam" diyerek yine madene koştu ve şehit düştü. 

16 Ekim 2022
Bartın'daki Maden Faciasında Arkadaşları İçin Canını Feda Etti

 

Bartın Amasra'da yaşanan maden faciasına ilişkin detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. 41 madencinin yaşamını yitirdiği kazada, 6 arkadaşını kurtaran Yener Saygın'ın ''Arkadaşlarımı bırakamam'' diyerek yeniden madene koştuğu ve bu sırada yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.
Bartın'ın Amasra ilçesinde TTK maden ocağında meydana gelen patlamada 41 maden işçisi yaşamını yitirdi.11 işçi yaralanırken, hastanelerde tedavileri devam ediyor. 58 işçi de kurtarıldı.

Amasra'daki maden faciasında ekipbaşı 42 yaşındaki Yener Saygın aslında gündüz vardiyasındaydı ancak bir arkadaşıyla yer değiştirip geceye kalmıştı.Disiplinli, sakin bir yapısı olan Saygın, patlamanın ilk anlarında 6 arkadaşını dışarıya çıkardı. Fakat aşağıda başkaları da vardı. 'Arkadaşlarımı bırakamam' diyerek gaz maskesini takıp yeniden aşağı indi.

Ne yazık ki bir daha dışarı çıkmaya nefesi yetmedi. Saygın'ın babasının da aynı madenden emekli olduğu öğrenildi.

Acı haberi alan felçli annesi Hafize Saygın büyük acı yaşadı. Halasının oğlu Osman Özer '12 yaşındaki kızı Esila'ya âşık bir babaydı. Her boş vaktini onunla geçirirdi' dedi.
Patlamadan iki dakikayla kurtulan maden işçisi Aydın Kalaycı 'Eksi 300 kotunda 15 kişiden bir tek ben sağ çıktım. Ama ondan sonra arkadaşlarım için iki kere daha içeri girdim.Arkadaşlarımızı bırakmadık. En son görevimizi yaptık. Hepsini aldık. Ocakta kimse kalmadı' diye konuştu.

Maden işçisi Celal Kara da 'Hiçbir şeyden korkmadan, tereddüt dahi etmeden içeriye tekrar girdik ve mücadelemizi verdik.Belki arkadaşlarımız rüyalarımıza girecek. Ekmeğimizi kömürden çıkartıyoruz' dedi.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147