BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bartın Amasra’da maden ocağı kazası! Bakan Soylu acı haberi duyurdu: 40 şehidimiz var

Bartın Amasra’da maden ocağı kazası! Bakan Soylu acı haberi duyurdu: 40 şehidimiz var 

15 Ekim 2022
Bartın Amasra’da maden ocağı kazası! Bakan Soylu acı haberi duyurdu: 40 şehidimiz var

 Bartın'daki Maden faciasında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin maden kazasına ilişkin son durumu paylaşıyor...
Son dakika haberi... Bartın'ın Amasra ilçesinde dün saat 18.15 sıralarında maden ocağında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından devletin tüm birimleri harekete geçerek Bartın'a hareket etti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kaza yerinde incelemelerde bulundu ve ekipleri koordine etti.

BAKANLAR SON DURUM AÇIKLAMASI:
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin maden faciasının yaşandığı bölgede son durumu açıklıyor...

Bu saatten itibaren yapılan çalışmalarda yerin 300-350 metre altında büyük çaba sarf edildi.
Sabah saat 07.30 itibariyle gece yaptığımız 26 şehidimiz var açıklamasının ardından 14 şehidimize daha ulaştık. Sayı maalesef 40. 110 madencimizden 58 madencimiz kimisi kendi imkanlarıyla, büyük bölümü de arama kurtarma sonucu arkadaşlarımız tarafından kurtarıldı. 1 madenci ile ilgili bir belirsizliğimiz var. Onunla ilgili çalışmalar devam ediyor. 40 madencimizin kimliği de bellirlendi. Biraz sonra kimliklerini açıklayacağız. Burada özellikle bu çalışmaların başından itibaren, ailelerle buradaydık.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.