BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir de Mevlidi Nebi programı düzenlendi.

Seydişehir de Mevlidi Nebi programı düzenlendi. Konya'nın Seydişehir ilçesinde Mevlidi Nebi programı düzenlendi. 

13 Ekim 2022
Seydişehir de Mevlidi Nebi programı düzenlendi.

Seydişehir ilçe Müftülüğü tarafından düzenlenen program Şaban Cengiz Kültür Merkezi toplantı  salonunda yapıldı.

Muallimhane Camisi İmamı Muslu Kuşun Kuran-i kerim tilaveti ile başlayan program ilçe müftüsü Âdem Bebek in selamlama konuşması ile devam etti.

Adem  Bebek konuşmasında  "Amaç sadece bir doğum kutlamaktan öte Peygamber efendimizin örnekliğinden istifade etmek İlçe Müftülüğü  olarak  hafta boyunca tüm kurumlarımızla aile mefhumu konusunu işleyeceğiz."dedi 

Programda Peygamberimiz ve aile sine vizyon  gösterimi yapıldı.

Kürsüye gelen Konferansa, Prof. Dr. Ali Akpınar, İslam toplumunun ve şehirlerin hep camii merkezli kurulduğunu belirterek, “Kültürümüzde camiler insanı kuran, yaşatan, manevi olarak bir terapi merkezidir. O kubbe altına gelen herkes bir değişim, gelişim, dönüşüm süreci yaşamalıdır. Onun için cemaatin inşası ve ihyası son derece önemlidir” diye konuştu. Prof. Dr. Ali Akpınar,insanın bir arada yaşamak zorunda olan sosyal bir varlık olduğunu ifade ederek, “Yeryüzünün ilk mabedi Hz. Âdem tarafından inşa edilmiştir. Âdem var ise mabet var. İslam cemaati kişisel menfaat ve çıkarlar için bir araya gelmez, Allah rızası için ve tek bir amaç için bir araya gelir. Bu birleşme cami merkezlidir. Cami bizim mimarimizde gök kubbe şeklindedir. Herkesi şemsiye gibi içerisine alır. Manevi bir terapi merkezidir. Camilerin altına giren herkes gelişim ve dönüşüm yaşamalıdır. Pek çok cami yapma ve yaşatma dernekler kuruluyor. Camileri yapıyoruz fakat yaşatabiliyor muyuz? Bize atanmış değil adanmış imamlar lazım.” şeklinde konuştu.

Programa  Ahırlı Müftüsü Ahmet Karakaya  Seydişehir  Belediye  başkanı  Mehmet Tutal  , Emniyet  Müdürü Cevdet Arıcı ,İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, SGK Müdürü Zafer Demiray,  Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay , CHP  İlçe Başkanı Orhan Özel  STK temsilcileri ve  çok sayıda  vatandaş katıldı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.