BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Putin: Avrupa'ya gaz sevkiyatı için Türkiye'ye büyük bir merkez kurabiliriz

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Avrupa'ya gaz sevkiyatı için Türkiye'ye büyük bir merkez kurabiliriz" dedi. 

12 Ekim 2022
Putin: Avrupa'ya gaz sevkiyatı için Türkiye'ye büyük bir merkez kurabiliriz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Moskova Enerji Forumu'nun açılışında konuştu.

Kuzey Akım boru hatlarındaki sızıntıları "uluslararası terör eylemi" olarak nitelendiren Putin, eylemi, Rusya ile Avrupa arasındaki ilişkileri bozmak isteyenlerin yaptığını savundu.

Kuzey Akım arzını Karadeniz'e yönlendirebileceklerini söyleyen Rusya lideri, Türk Akım'dan Türkiye ve Avrupa'ya gaz sevkiyatının devam edeceğini belirtti. Putin, bunun için Türkiye'de büyük bir gaz merkezi oluşturabileceklerini açıkladı.

Hedefinde ABD de vardı

"Rusya, kışın dahil Avrupa’ya enerji sevkiyatına hazır, top onların sahasında." açıklamasını yapan Putin'in hedefinde ABD de vardı.

Avrupa'yı kendi sattığı sıvılaştırılmış gazı (LNG) satın almaya zorlayabileceğini öne süren Putin, "ABD Artık daha yüksek fiyatlarla enerji tedarik edebilir." dedi.

Vladimir Putin, Rus gazına tavan fiyat uygulamasının küresel enerji sektöründeki durumu kötüleştireceğine işaret etti ve "Petrol piyasalarına yönelik hiçbir müdahale, hiçbir rezerv kullanımı enerji sorununu çözemez." ifadelerini kullandı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.