BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen kar yağışı için tarih verdi

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, havaların soğumasıyla sosyal medya hesabından kar yağışının etkili olacağı tarihi açıkladı. 

11 Ekim 2022
Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen kar yağışı için tarih verdi

Eylül ayının bitmesi ve ekim ayına girilmesiyle birlikte havalar yavaş yavaş soğurken, kar yağışının ne zaman etkili olacağı da merak edilmeye başlandı.

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından kışın nasıl geçeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Orhan Şen "Bu sene La Nina'lı bir yıl olacak. Sonbaharda kuvvetlenecek ilkbaharda zayıflayacak. La Nina Doğu Pasifik'te deniz yüzey su sıcaklığının azalması ile ortaya çıkıyor. Bu durum dünyada meteorolojik sistemlerin hareket yönlerinde etkili oluyor" diyen Şen, "La Nina ve Kuzey Atlantik Salınımı NAO negatif etkisi bu sene dünyada etkili olacak. Bu konuda çalıştırılan önemli yaklaşık 5 nümerik modeli analiz edip yorumladım. La Nina'nın direk etkisi özellikle Kuzey Amerika kıtasında görülüyor. Kutuplardaki polar Vortex'in zayıflaması…" dedi.

TARİH VERDİ
Öte yandan sonbaharda sıcaklıkların ortalamanın üzerinde seyrettiğini kaydeden Şen, "Yağış ise ortalamanın altında geçecek. Bu tarımsal açıdan önemli" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de kış mevsimi için ise özellikle ocak, şubat ve mart aylarını işaret eden Şen, şu ifadeleri kullandı:

"Aralık batı bölgelerde sonbahar havasında, Doğuda ise kışın başları gibi...Çok soğuk yok. Ocak Şubat Mart aylarında kış şartları daha belirgin görülecek. Kar yağışı daha çok bu aylarda. Sıcaklıklar ortalama kış sıcaklıklarında olacak 2023'ün ilk 3 ayı."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.