BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Taşeron işçilere kadro mesajı! Kaç taşeron işçiye kadro verilecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kadroya alınması beklenen taşeron işçiler ve mevsimlik işçilerin çalışma süresi hakkında açıklamalarda bulundu. Peki kaç taşeron işçiye kadro verilecek? 

06 Ekim 2022
Taşeron işçilere kadro mesajı! Kaç taşeron işçiye kadro verilecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bu akşam TRT Haber yayınında başta kadro bekleyen binlerce işçi, mevsimlik işçilerin çalışma süresi hakkında da açıklamalarda bulundu. Peki, taşeron işçiler için kadro çıkacak mı? Kaç taşeron işçiye kadro verilecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TRT Haber canlı yayınında kadro bekleyen taşeron işçilere dair mesajlar verdi. Bilgin, “Kadroya giremeyen 90 bin işçinin problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız.” dedi.

Bakan Bilgin, mevsimlik işçilerin çalışma süresine ilişkin ise, “Mevsimlik işçiler konusunda, eğer kurumda ihtiyaç varsa işçilerin tekrar o kurumla çalışılmasının önünü açacağız. Geçici işçilerin çalışma süresini de 12 aya çıkaracağız. 1 yıl çalışacak şekilde kurumlarında çalışma imkanı sağlayacağız.” diye konuştu.


Vedat Bilgin’in açıklaması şöyle:

KAÇ TAŞERON İŞÇİ KADROYA ALINACAK?
Taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi konusunda geçtiğimiz yıllarda hükümetimiz önemli bir reforma imza attı. Yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildi. O zamanlarda 90 bin işçi bu fırsattan istifade edemedi. Onların problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. 

SÖZLEŞMELİ ÇALIŞANLAR İÇİN DÜZENLEME SİNYALİ
Kamuda sözleşmeli çalışanlar hakkında bir düzenlemeye ihtiyacımız var. Bu kadar çok sözleşme türü olmaması lazım. Bunların sayısı yaklaşık 550 bin kişi civarında. Kamuda özel durumlar dışındaki tüm sözleşme türlerini tek tipe indireceğiz. Kamu görevlilerinin tüm haklarını onlara vereceğiz ve kadro tahsis edeceğiz. Bu çalışmayı tahmin ediyorum ki bu ay sonunda bitireceğiz.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.