BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İngiltere'nin yeni başbakanı: Ben büyük bir Siyonistim!

İngiltere Başbakanı Liz Truss, Siyonist olduğunu ve İsrail'in işgalci ideolojisini benimsediğini dünya kamuoyuna ilan etti. ABD Başkanı Biden de daha önce Siyonist olduğunu belirterek 'Siyonist olmak için Yahudi olmaya gerek yok' demişti. 

05 Ekim 2022
İngiltere'nin yeni başbakanı: Ben büyük bir Siyonistim!

İngiltere Başbakanı Truss, dün katıldığı bir parti konferansı etkinliğinde, "Büyük bir Siyonist’im, İsrail'in büyük bir destekçisiyim ve İngiltere-İsrail arasındaki ilişkiyi güçlendirebileceğimizi biliyorum" dedi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, İngiltere Başbakanı Liz Truss'ın, lideri olduğu iktidardaki Muhafazakar Parti'nin Birmingham şehrinde düzenlenen parti konferansı kapsamında İsrail'in Muhafazakar Dostları (CFI) adlı grubun etkinliğine katılarak konuşma yaptığı görüldü.

İngiltere'nin başbakanı olarak ilk kez CFI'nın programına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Truss, "Bildiğiniz üzere ben büyük bir Siyonist’im, İsrail'in büyük bir destekçisiyim ve İngiltere-İsrail arasındaki ilişkiyi güçlendirebileceğimizi biliyorum" diye konuştu.

Etkinliğe katılan İsrail'in Londra Büyükelçisi Tzipi Hotovely de Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Başbakan (Truss), gururlu bir Siyonist olduğunuzu söylediğiniz ve İsrail’le bu kadar iyi bir arkadaş olduğunuz için teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

Başbakan, İngiltere Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşımaya olumlu bakıyor

İsrail Başbakanı Yair Lapid, 22 Eylül'de yaptığı açıklamada, Truss'ın, ülkesinin Tel Aviv'deki Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımaya olumlu baktığını belirtmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.