BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Erdoğan talimat vermişti: Asgari ücrette 20+20 formülü

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısında bakanlara 'Asgari ücrete zam' talimatı vermişti. SGK Uzmanı Özgür Kaya asgari ücret zammına ilişkin 20+20 formülünü açıklayarak rakam verdi. İşte detaylar... 

05 Ekim 2022
Erdoğan talimat vermişti: Asgari ücrette 20+20 formülü

5 bin 500 TL'ye çıkarılan asgari ücretin yıl başında ne kadar zamlanacağı merak edilirken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabinede "Arkadaşlar bu böyle olmaz. Asgari ücreti güncellememiz, asgari ücrete zam yapmamız lazım ki sabit sabit gelirli vatandaşlarımız bu enflasyon altında bu kadar ezilmesinler" talimatı verdiğini aktarmıştı.

Erdoğan'ın talimatı sonrasında asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin formüller gündeme gelmeye başladı. SGK Uzmanı Özgür Kaya 2023 yılı için uygulanması beklenen 20+20 formülünü açıkladı. 

İşte bu formüle göre, 2023 Ocak zammı ve yeni asgari ücret...

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELİRLENECEK?
2021 yılında  2 bin 825 lira 90 kuruş olarak uygulanan asgari ücret bilindiği gibi Ocak 2022'de yüzde 50, Temmuz 2022'de ise yüzde 30 zamlanmıştı. Ocak ayında 4 bin 253 TL olarak uygulanan asgari ücret 5 bin 500 TL'ye çıkarılmıştı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete üçüncü zam işaretini vermişti.

Enflasyonun altında ezilen çalışanlar gözünü, asgari ücrete yapılacak yeni zam için Aralık ayına çevirdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayında 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe girecek yeni ücreti belirleyecek. 

ASGARÜ ÜCRETTE 20+20 FORMÜLÜ
SGK Uzmanı Özgür Kaya 20+20 formülüne ilişkin detayları paylaştı. CNNTürk'e konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, “Yılın geri kalanında gelecek olan enflasyon rakamları memur, emekli ve asgari ücretlinin alacağı zammı etkileyecek. Enflasyon farkı yıl sonuna doğru yüzde 19-20 seviyelerine doğru ulaşmış olacak. Buna yüzde 20 refah payını da koyduğumuzda yüzde 40 seviyelerinde bir artış meydana getireceğini tahmin edebiliyoruz. Asgari ücretlinin maaşına da ilave getirecek. 5 bin 500 liraya yüzde 40 ilave ettiğimizde bu rakamın 7 bin 700 seviyelerine yükseleceğini öngörmek mümkün” dedi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.