BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Markuteri Parke Özellikleri

 

04 Ekim 2022
Markuteri Parke Özellikleri

Marküteri parke desenleri tamamen kişisel taleplere göre üretilen parke modeli olmaktadır. Her parkenin kendine özgü şekli ile kişilerin tarz detaylarını yaşam alanlarına yansıtma imkanı sunulmaktadır. Farklı renk ve dokuda olan ahşap kombinasyonların birleştirilmesi ile oluşan ve özgün şekilleri itibari ile de kişiye özel parkeler ile tanışma imkanı Eskafloor markası sunmaktadır. Küçük geometrik şekillerin bir araya getirilmesi ile müşteri hayal ve isteklerine uygun olarak üretilen macar kesimhayalin ötesinde dekorasyonu müşteriler tasarlar ve Eskafloor markası gerçekleştirir.

 

Marküteri Parke Nedir?

 

 Marküteri parke, ev ve çeşitli diğer alanlarda çok daha dekoratif bir görünüm elde edilmesi için kullanılan zemin uygulamaları arasında yer almaktadır. Son derece popüler olan ve hoş ve lüks ve şık bir görünümü ile macar kesim uygulamaları ile eşsiz bir görünüm elde edebilmek mümkün hale gelmektedir. Hem geçmişte tercih edilen günümüzde dahi dekoratif bir görünüm oluşturmak adına çok fazla talep gören marküteri parke seçenekleri ahşaptan elde edilen model olmaktadır.

 

 Farklı renklerde ki ağaçların korunması ile ahşap kaplamaları iç içe geçirilmesi sonucunda bu parke türü elde edilir. Bir sanat türü olarak da ifade edilen bu parke türü özel modeller ile tasarlanmaktadır. Bu doğrultuda uygulanan bir modelin tekrar yapılması mümkün olmayan konu olmaktadır.

 

Nasıl Yapılır?

 

 Marküteri oluşturmak için kullanılan çeşitli teknikler mevcut olmaktadır. Fakat bunların hepsi kağıt üzerinde bir kompozisyon tasarımı ile başlayarak sonuçta ahşap bir kaplamaya dönüşüm sağlamaktadır. Uygulamaya başlamak için öncelikle işlemi tamamlayan markör ve kompozisyonun hangi kısımlarının hangi farklı ağaç türlerinden yapılacağına karar verilmesi konusudur. Bu sayede bir kompozisyon oluşturulmaktadır.

 

Kompozisyon Nasıl Tasarlanır?

 

 Kompozisyonun tasarımı önce farklı kaplama renkleri üzerine ya çizilir ve yapıştırılmaktadır. Daha sonra bir bıçakla kesilerek kaplama çok ince olduğu için çok kırılgan ve kuru olma özelliği ile öne çıkmaktadır. Bu nedenle özellikle hassas bölümlerin çevresinde dikkatli olunması oldukça fazla önem teşkil etmektedir. Bu işlemler ile tasarlanan marküteri parke sonucunda kusursuz parke modeli ortaya çıkmaktadır. Lüks yaşam alanlarının vazgeçilmez unsuru şüphesiz macar kesim modeli olmaktadır.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.