BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya’da camilere ve evlere dadanan hırsız polis ekiplerince yakalandı.

CAMİLERDEN 9 ADET HIRSIZLIK OLAYININ ŞÜHELİSİ OLAN SUÇ MAKİNESİ ŞAHIS YAKALANDI 

03 Ekim 2022
Konya’da camilere ve evlere dadanan hırsız polis ekiplerince yakalandı.

Konya’da camilere ve evlere dadanan hırsız polis ekiplerince yakalandı. Polis ekiplerinin takibi sonucu bir binadan çok sayıda çalıntı musluk ve çeşme malzemesi çıkması üzerine harekete geçen polis ekipleri hırsızlık olayını gerçekleştiren şahsı yakalayarak gözaltına aldı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Meram Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri faili meçhul hırsızlık olaylarının aydınlatılmasına yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında, meydana gelen Su Sayacı ve Musluk hırsızlığı olaylarına yönelik uzun süreli yapılan incelemeler sonucu Yaylapınar Mahallesinde bir binada çok sayıda su sayaçları ve musluk başlıkları ele geçirdi. Yapılan araştırmalarda ele geçirilen malzemelerin bir kısmının Meram ve Karatay İlçe Müftülüklerine bağlı camilere ait olduğu, bir kısmının ise evlerden çalındığı tespit edildi.

Meram Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonucunda hırsızlık mallarının M.Y.’ye (27) ait olduğu ve bu malzemeleri, 25 adet hırsızlık ve uyuşturucu kullanmaktan suç kaydı olan H.A. ’dan (25) satın aldığı bilgisine ulaşıldı.

Polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar kapsamında Süleymaniye Mahallesinde polis ekiplerini görmesiyle kaçmaya başlayan hırsızlık şüphelisi H.A., yaşanan kısa süreli kovalamacanın ardından yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan üst aramasında üzerinden bir miktar uyuşturucu madde çıkan şahsın 4 adet açıktan hırsızlık, 5 adet mabetten hırsızlık olayının şüphelisi olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan H.A. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çalınan malzemeleri satın aldığı tespit edilen M.Y. hakkında Hırsızlık Malı Satın Almak Suçundan işlem başlatıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.