BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

HIRSIZLIK MALI LOĞAR KAPAKLARI SATIN ALAN İŞYERİ SAHİBİLERİ POLİSTEN KAÇAMADI

ONBİNLERCE LİRA DEĞERİNDEKİ RÖGAR KAPAKLARINI HIRSIZLARDAN DÜŞÜK FİYATLARA ALARAK İNSANLARIN CANINI HİÇE SAYAN ŞAHISLAR POLİSİN DİKKATİNDEN KAÇAMADI 

30 Eylul 2022
HIRSIZLIK MALI  LOĞAR KAPAKLARI SATIN ALAN İŞYERİ SAHİBİLERİ POLİSTEN KAÇAMADI

Konya Emniyet Müdürlüğü "Huzur ve Güven Şehri Konya" ilkesi ile yaptığı denetimlerde onlarca çalıntı demir malzeme ele geçirdi. Hırsızlık malı satın alan iş yeri mühürlenirken, iş yeri sahiplerine adli ve idari işlem başlatıldı.

Kolay para kazanmak ve haksız kazanç elde etmek için insanların canlarını hiçe sayarak ağaçların çevresindeki ve yollardaki rögar kapakları ve mazgalları çaldılar. Devlete toplamda milyonlarca lira maliyeti olan rögar kapaklarını 5-10 lira gibi çok düşük rakamlara satarak trafik kazalarına, ciddi yaralanmalara hatta ölümlere davetiye çıkardılar.

Çalıntı rögar kapağı ve mazgalları satın alarak hırsızları bunları çalmaya teşvik eden, sonrasında on binlerce liralık malzemeleri yok pahasına satın alan ve il dışına satan şahıslar polisin dikkatinden kaçamadı.

Meram İlçesinde Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği'ne bağlı polis ekipleri bir iş yerinin bahçesinde hurda metallerin kamyona yüklendiğini gördü. Yüklenen metal hurdaların hırsızlık olayına konu malzemelerden olabileceği şüphesiyle iş yerini denetleyen polis ekipleri şehirdeki ağaçların etrafında ve rögarlarda kullanılan onlarca demir döküm malzemeyi ele geçirdi.

Polis ekipleri Alakova Mahallesi'nde hurda alım satımı ile uğraşan bir iş yerinin önünde bulunan kamyona vinç yardımı ile metal hurdaların yüklendiğini gördü. Ekiplerin iş yerinde hurda malzemeler üzerinde yaptığı incelemede Konya'da ağaçların etrafına yayaların düşmemesi amacıyla yerleştirilen demir döküm mazgalların ve rögar kapaklarının olduğunu tespit etti.

HURDA NİYETİNE ALIP İSKENDERUN'A SATMIŞLAR

Polis ekipleri insanların canını hiçe sayarak 5-10 TL gibi rakamlara satın alınan hırsızlık malı 32 adet demir döküm malzemeye el koyarken yapılan çalışmalarda malzemelerin İskenderun'a gideceği tespit edildi. Ekipler iş yeri sahibi Sinan Ilgar ve Murat Ilgar'ı kısa sürede yakaladı.

İŞ YERİ MÜHÜRLENİRKEN İŞ YERİ SAHİPLERİNE HIRSIZLIK MALI SATIN ALMAKTAN İŞLEM BAŞLATILDI

Alakova Mahallesi 15390 sokakta bulunan iş yeri, çağrılan zabıta ekiplerince mühürlenirken, iş yeri sahibi iki şahsa ise "Hırsızlık Malı Satın Almak" suçundan adli ve idari işlem başlatıldı.

Öte yandan yetkililerden edinilen bilgiye göre hurda ve ikici el eşya ticaretinde bulunan iş yerlerinin "İkinci El Eşya Alım Tutanağı" düzenlemeleri konusunda daha önce de birçok kez uyarıldığı ve kurallara uymayan iş yeri sahiplerine adli ve idari işlem yapılacağı öğrenildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.