banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ sosyal konut projesi için temel atma tarihi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ sosyal konut projesi için temel atma tarihi verdi 

26 Eylul 2022
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ sosyal konut projesi için temel atma tarihi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ’nin 250 bin sosyal konut başvurularında sayının 5 milyona dayandığını açıkladı. Erdoğan, ilk temelin 25 Ekim'de atılacağını açıkladı. Ayrıca KYK yurtlarında kalan öğrencilere verilen beslenme yardımı 60 liraya çıkarıldı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. 

Erdoğan, toplantı sonrası Millete Sesleniş konuşmasını gerçekleştiriyor... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

''Yeni eğitim ve öğretim döneminin açılışını Sancaktepe'de gerçekleştirdik. Eğitime verdiğimiz önemi görmekten gurur duyuyoruz.

TOKİ'DE BAŞVURU 5 MİLYONA DAYANDI

İlk evim iş yerim kampanyasında talep toplama süreci önümüzdeki ayın sonuna kadar devam edecek.

Başvuru sayısı şimdiden 5 milyona dayanan bu kampanya Türkiye'nin bu zamana kadar en büyük sosyal atılımı olacak. İki yıl içerisinde 250 bin sosyal konut tamamlanacak ardından bunu 500 bine çıkaracağız.

Projenin 5 bin konutluk ilk diliminin temelini 25 Ekim'de atıyoruz.

Eser ve hizmette bizimle yarışamayanların yalan üzerine kurduklarıyla kampanyamızı karalamaya çalıştıklarını görmekten hüzün duyuyoruz. 

Yüksek öğrenim yurtlarında ilk yerleştirmede dahi yüzde 80'lik bir talep karşılama oranını yakaladık. 

KYK BESLENME YARDIMI ARTTI

KYK yurtlarında kalan öğrencilerimize beslenme yardımını 25 liradan 60 liraya çıkarıyoruz. Böylece üniversite öğ0rencilerimize doyurucu bir yemek sunmak için uğraşıyoruz.

"BÜYÜME ORANIMIZ SÜREKLİ YÜKSELİYOR"

Birileri evlatlarımıza umutsuzluk aşılarken gençlerimize güvenmeye, her alanda desteklemeye devam ediyoruz. Pazar günü İTO'nun 140. kuruluş yıldönümü ödül törenlerinde iş dünyamızla bir araya geldik. Uluslararası kuruluşlar, küresel ekonominin ve gelişmiş ülkelerinin büyüme beklentilerini aşağı revize ederken Türkiye'nin büyüme oranı sürekli yükseliyor. Dünya ekonomik krizden savaşlara, siyasi çalkantılara kadar pek çok sorunla boğuşurken Türkiye olarak içeride ve dışarıda güçlü duruş sergiliyoruz. Küresel krizleri önceden görüp gereken tedbirleri alma, dayanıklılığımızı tahkim konusunda herkesin takdir ettiği birikim ve dirayete sahibiz.

Kesintisiz yaşadığımız saldırılar, maruz kaldığımız oyunlar, tuzaklar bize böyle bir erken uyarı sistemi oluşturmaya ve etkin şekilde çalışmaya mecbur bırakmıştır. Salgın, Ukrayna-Rusya savaşıyla süren küresel krizlerde biz hedeflerimize doğru yürümeyi sürdürebildik."

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147