banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir'de Bir kez nöbet tutamadı, geldiğinde her şey paramparça olmuştu

Konya Seydişehir’de aracılık yapan Hasan Kocademir, her gün kovanlarının başında nöbet tutuyordu. Bir günlüğüne nöbet tutamayan Kocademir, geldiğinde her şeyi paramparça buldu. Birlik Başkanı Kocademir, zararının büyük olduğunu söyledi. 

26 Eylul 2022
Seydişehir'de  Bir kez nöbet tutamadı, geldiğinde her şey paramparça olmuştu

Seydişehir ile Antalya'nın Akseki ilçeleri arasında yer alan Giden Gelmez Dağları'nda 15 yıldır Manavgat’tan gelerek bölgede arıcılık yapan Hasan Kocademir ayıların saldırısına karşı sürekli kovanların başında nöbet tuttu.

Memleketi Manavgat’a bir günlüğüne giden Hasan Kocademir’in gittiği gün onlarca arı kovanı ayılar tarafından parçalandı.

Seydişehir Süleymaniye Yolundan sabah saatlerinde geçenlerin arı kovanlarının parçalandığını görünce kovanların başında kimsenin olmaması üzerine Madenli köyü sakinlerine haber verdi.

Yapılan incelemede kovanların ayılar tarafından parçalandığı anlaşıldı.

Arı kovanlarının parçalandığını öğrenen Manavgat Bal Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Kocademir, “14 yıldır bölgede arıcılık yapıyorum bu sürede ayıyla uğraşıyorum. Bir iş için memlekete gittim o gece gelerek kovanların büyük bir kısmını parçalamışlar. Zararımız büyük tam bal sağım zamanı ve kovanlar içinde bal vardı. Şimdiye kadar geceleri nöbet tutuyorduk, sesten veya ışıktan hiçbir şekilde korkmuyorlar. Vakit geçirmek için dinlediğim radyom var. Radyo sabaha kadar türkü çalarken, o da balı çalıp yiyor" dedi.

Madenli köyü sakinleri ise köye inen ayıların sadece bal üretimi yapan vatandaşların ekonomisine zarar vermediğini söyleyerek, “Bahçelere, meyve ağaçlarına, hayvanlarımıza da zarar veriyor. Ayılar artık evcilleşmeye başladı. Köy sokaklarında bizimle beraber dolaşmaya başladı desek yeridir. Zaman zaman pencerelerimize de vuruyor. Bazen yavrularıyla beraber de geldiği oluyor. Arıcılar da gece gündüz beklemek zorunda kalıyor. Ayıyı öldürmek gibi bir teşebbüsleri yok, çünkü büyük cezası var. Tabii köpekle nöbet tutmak da gayet caydırıcı oluyor" diye konuştu.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147