BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Amerikan Vizesi Nasıl Alınır?

Amerikan Vizesi Nasıl Alınır? 

26 Eylul 2022
Amerikan Vizesi Nasıl Alınır?

Yurt dışı seyahatlerinde her ülkeye giriş şartları farklıdır. Bazı ülkeler vize gerektirirken bazılarında vize zorunluluğu yoktur. Amerika seyahatleriniz içinse vizeniz hazır bulunmalıdır. Amerika’ya seyahat etmeyi düşünenlerin ilk adımları da “Amerikan vizesi nasıl alınır?” sorusuna cevap bulmak oluyor. Rotayı Amerika’ya çevirenler, Amerikan vizesi için gereken evraklar ve yapılması gereken işlemler hakkında bilgi sahibi olmak istiyor.

Amerikan vizesi turistik veya kalıcı ziyaretleriniz için alınır. Bu vizeye bireysel olarak başvurabileceğiniz gibi acentelerden da yardım alabilirsiniz. Profesyonel danışmanlarla yürütülmeyen Amerikan vizesi işlemlerinde çoğu zaman sıkıntı yaşanır. Vizesiz giriş kabul edilmeyen ABD seyahatleriniz için doğru kurumlarla çalışarak vize sürecinizi sorunsuz atlatabilirsiniz. Mavi Rota Tur güvencesiyle talep edeceğiniz Amerikan vizesi süreci buna en iyi örnektir.

Amerikan Vizesi Nasıl Alınır?

Amerikan vizesi alabilmek için doğru planlama yapmanız gerekir. Adım adım işleyen bu süreçte karşınıza çıkacak sorunları hesaba katarak seyahat planınızı yaklaşık 3-4 ay önceden organize etmelisiniz. Gelin öyleyse “Amerikan vizesi nasıl alınır?” sorusunu 5 kısa adımda açıklayalım:

  • Amerika seyahat nedeninizi belirleyin. Çünkü Amerikan vizeleri iki kategoride işleme alınır. Göçmen olan veya göçmen olmayan olarak sınıflandırılır. Tek girişli ve çok girişli olarak belirlenir.
  • Pasaport türünüze istinaden vize muafiyetiniz bulunmuyorsa: Hizmet, hususi, diplomatik ve umumi pasaportlar dahil tüm pasaport çeşitlerinde vize başvurunuz bulunmalıdır.
  • Ankara ve İstanbul’da bulunan Amerikan konsolosluklarından randevu talebinizi oluşturun. Randevuya giderken yanınızda götüreceğiniz form ve dilekçelerinizi eksiksiz tamamlayın.
  • Konsolosluk yapacağınız görüşmeler sırasında gidiş nedeninizi oldukça anlaşılabilir ve net cümlelerle ifade edin.
  • Başvuru türünüze göre belgelerinizi detaylandırabilirsiniz. Çalıştığınız işinizden çalışma belgesi, ticari geziler için detaylı planlar, Amerika’da bulunan yakınınız varsa davetiyesi gibi kişisel evraklarınızı da ekleyebilirsiniz.

Stresli prosedürlerin başında gelen Amerika vizesi yukarıdaki adımlarla alınır. Bu planlamayla uğraşacak zamanınız bulunmadığındaysa yardım almak en mantıklısıdır. Sizleri için bu işlemleri yürüten firmalar güncel olarak belirlenen ücretler karşılığında Amerikan vizesi işlemlerinizi kolaylaştırabilir.

Amerikan Vizesi için Gerekli Evraklar

Amerika herkesin mutlaka gidip görmek istediği, ünlü caddelerinde hatıra fotoğrafları çekilmeyi hayal ettiği şehirlerdendir. Amerikan vizesi evraklarıysa bu süreçte en çok yoran, uğraştıran işlem kalemidir. Amerikan vizesine başvurabilmek, konsolosluk işlemlerini başlatabilmek için tedarik etmeniz gereken evraklar şunlardır:

  • Vize türünüze uygun olan başvuru formunun eksiksiz dolu hali
  • Amerika seyahatinizin dönüşü ardından da 6 ay geçerli olacak şekilde alınmış 10 yıldan eski olmayan pasaportunuz (Belgenin iki sayfası boş olmalıdır.)
  • İki adet biyometrik fotoğraf
  • Vize ücretinin ödendiğine dair dekont
  • Aktif banka hesabınıza ait son 3 aylık hesap dökümleri
  • Konsolosluğa seyahatinize dair yazacağınız dilekçe

Amerikan vizesi için gerekli evraklar, seyahat çeşidine göre değişmektedir. Bu süreçte evraklarınızın eksikliğine dair şüpheniz olmaması adına işlemleri yardım alarak yürütmeniz mantıklı olacaktır.

Amerikan Vizesi Randevu Nasıl Alınır?

Amerikan vize randevusu konsolosluk görüşmelerinden önce tamamlanması gereken noktadır. Bu randevuyu almak için başvuru formunuzun doldurulması gerekir. DS-160 olarak bilinen bu forma uygun fotoğrafınız mutlaka olmalıdır.

Formu doldurmanızın ardından seyahati gerçekleştirecek kişi adına hesap açılır. Bu hesap üzerinden yaptığınız ödeme ve dekontuyla birlikte randevunuzu oluşturabilirsiniz. Amerikan vizesi randevusu almak için gideceğiniz gün ve saatlere de özen gösterin.

Movi Rota Tour ile Amerikan Vizesi Hizmetleri

Amerikan vizesi işlemleri için profesyonel bir destek şarttır. Mavi Rota Tour kalitesiyle uzun yıllardır bu sektörde hizmet veren güvenli bir firmayla çalışma imkanı bulursunuz. Hiçbir detay atlanmazken sizlere sadece sürece uyum sağlamak kalır.

Mavi Rota Tour web sitesi üzerinden Amerikan vizesi talep edebilir, turlara göz atarak gelecek tatilinizi planlayabilirsiniz. Uluslararası kongre, fuarlar otel ve uçak bileti detayları hakkında alacağınız bilgilerle tüm seyahatlerinizi Mavi Rota Tour ile planlayın.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.