BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kimlik ve ehliyette olmazsa olmazlar! Resmen ilan edildi, son tarih verildi

Kimlik ve ehliyet ile ilgili son dakika gelişmesi geldi. Kimlik ve ehliyette yeni dönem başlıyor. 

23 Eylul 2022
Kimlik ve ehliyette olmazsa olmazlar! Resmen ilan edildi, son tarih verildi

Ehliyet eğitiminde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Sertifika ayrımı yapılmaksızın sürücü adaylarına emniyet kemeri simülasyon eğitimi verilecek. Amaç, sürücülere emniyet kemeri takma alışkanlığını kazandırmak olacak. Öte yandan kullandığınız ehliyet 2016’dan önce alındıysa bir an önce yeniletmeniz gerekiyor. Ehliyet için yıl sonuna kadar değişim için süreniz var. 
Resmi Gazete'de yayımlanan kararla sürücü adaylarına, sertifika sınıfı ayrımı yapılmaksızın ve direksiyon eğitimine başlamadan önce emniyet kemeri takma alışkanlığı kazandırmak adına emniyet kemeri simülasyon eğitimi verilecek.

Sürücü adayları emniyet kemeri takmamanın doğuracağı sonuçlar hakkında uygulamalı eğitim görecek.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI


Bakanlık tarafından yayımlanan yeni yönetmelik maddesi şöyle:
“Sertifika sınıfı ayrımı yapılmaksızın ve direksiyon eğitimine başlanmadan önce tüm sürücü adaylarına emniyet kemeri takma alışkanlığı kazandırmak, emniyet kemeri takmamanın doğuracağı sonuçlar hakkında uygulamalı olarak bilgi edindirmek ve emniyet kemeri kullanımının önemini anlatmak amacıyla sürücü adayları emniyet kemeri simülasyon eğitimine tabi tutulurlar.”
SINAV SORUMLULARINA HİZMET İÇİ EĞİTİM
Öte yandan 2013 yılından önce sınav sorumlusu belgesi alan ve halen kamu personeli olarak çalışanlar 6 ay içinde hizmet içi eğitim alma zorunluluğu getirildi. Bu kişiler ancak bu şekilde direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve komisyonunda görev alabilecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.