banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KARBİAD, Konya basını ile bir araya geldi

Geçtiğimiz günlerde 1. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştiren Karapınar İş İnsanları ve Bürokratlar Derneği (KARBİAD), Konya basını ile bir araya geldi. 

19 Eylul 2022
KARBİAD, Konya basını ile bir araya geldi

Karapınar İş İnsanları ve Bürokratlar Derneği (KARBİAD), basın tanışma toplantısı düzenledi. Maruf TürbeönüRestaurant’ta gerçekleşen toplantıya Karapınar İş İnsanları ve Bürokratlar Derneği (KARBİAD) Başkanı Suat Emre ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.Başkan Suat Emre, yurt içinde ve yurt dışında bulunan Karapınarlı İşadamlarını ve bürokratlarını bir araya getirmek, Hemşerileri arasında yakın bağlar kurarak iletişimi güçlendirmeyi temel amaç edinerek yola çıktıklarını söyledi.

GÖREVLENDİRMELERİMİZİ YAPTIK, ÇALIŞMALARIMIZA BAŞLADIK

Geçtiğimiz günlerde yaptıkları 1. Olağan Genel Kurulu sonrasında görevlendirmeleri yaparak çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Emre, “Birim başkanlarımızı belirledik ve başkanlarımız sorumlulukları alanında olan çalışmaları başlattılar. Eğitim, sağlık, ekonomi gibi alanlarda çalışacak değerleri başkanlarımıza hayırlı başarılar diliyorum.Yerel milliyetçilik yaparak sadece öğrencilere burs vererek adımızı duyuralım telaşında değiliz. Yönetim kurulumuzda yer alan değerli iş adamlarımızla birlikte hem şehrimize hem de ülkemize yeni yatırımlar kazandırmak adına da çalışmalar yapacağımızın sözünü de veriyoruz” diye konuştu.

KARBİAD BİR OCAKTIR

Derneği Türkiye genelinde yaşayan Konya-Karapınarlı bürokratlar ve işadamlarını bir araya getirmek amacıyla kurduklarının altını çizen Başkan Suat Emre, “Hemşerilerimizin birbirleriyle özlenen birlik beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularını pekiştirmek, birbirleriyle samimi dayanışmalarını sağlamak, önemli makam ve mevkilerde başarı öyküsü yüksek olan Konya Karapınarlı hemşerilerimizin arkasından gelenlere tecrübe, bilgi ve birikimlerini paylaşma, aktarma ortamını sağlamanın yanında, yüksek enerjilerini, bölgemizin ekonomik olarak büyümesine kalkınmasına ve dolayısı ile istihdamın artırılmasına mesai harcamaları düşüncesiyle bir araya getirmek için çaba sarf ediyoruz. Konya-Karapınarlı iş ve bürokrasi dünyasının saygın isimlerinden oluşan şahsiyetler bir araya gelip, Karapınar Birlik Platformu adıyla geniş katılımlı istişare toplantıları yapmış ve alınan kararlar neticesinde Karapınar İş İnsanları ve Bürokratları Derneği’ne dönüşmüştür. Her gün istikrarlı büyüyen ve daha çok kitlelere ulaşma hedefi olan derneğimizin çalışma takvimlerini de belirleyerek hedeflerimize ulaşmak için gece gündüz çalışacağız” diye konuştu. “Hep dediğimiz gibi KARBİAD’ımız bir ocaktır, bir okuldur, bir gönüllü teşekküldür” diyen Başkan Emre, “Kapımız ise, ilçemize, şehrimize, ülkemize ve halkımıza hizmet etmek isteyen herkese açıktır. Şahıslar geçici, kurum kalıcıdır. Biz de çalışıp bu şehre hem katma değer hem de beyin gücü yüksek şahsiyetler yetiştirip geleceğimize katkıda bulunmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

YENİ PROJELER ÜRETEREK VİZYONUMUZU GENİŞLETMEK İSTİYORUZ

“Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ve Cumhuriyet tarihinin en büyüğü olan "İlk Evim İlk İş Yerim" projesi bizleri de çok sevindirdi” diyen Başkan Emre, “Bizler de iş insanları olarak yeni projeler üreterek vizyonumuzu genişletmek istiyoruz. Malum, Türkiye’de tarihsel olarak 25 yılın üzerine çıkan şirket sayısı maalesef çok az.  Ülkemizde de şehrimizde de şirketlerin ömrü ortalama 5 ila 10 yıl arasında. İkinci veya üçüncü kuşağa aktarılabilmiş şirket sayımız son derece yetersiz. Artık, günü geçirecek ticaret yapmanın, dünyada neler olup bittiğine, küresel pazarların hangi yöne gittiğine, teknolojinin hangi noktaya vardığına duyarsız kalmak devri sona ermiştir. Güçlerimizi birleştireceğiz, AR-GE yatırımlarını arttıracağız, katma değeri yüksek ürünler üreterek ihracat üslerimizle ürünlerimizi pazarlayacağız. Bu konuda hükümetimizin hem Ar-Ge hem Ür-Ge ye verdiği destekler yadsınamaz. Bugün Dünya’da, çok az ülkenin sahip olduğu imkânlara sahibiz. Bu sebeple, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, hükümet yetkililerimizin her birine teşekkürü bir borç biliyorum” şeklinde konuştu. Toplantı Yönetim Kurulu Üyeleri basına tanıtılması ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147