BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

MAHMUT ESAT ORTAOKULU İLE HALK EĞİTİM TARTIŞMASI…

MAHMUT ESAT ORTAOKULU İLE HALK EĞİTİM TARTIŞMASI… 

16 Eylul 2022
MAHMUT ESAT ORTAOKULU İLE HALK EĞİTİM TARTIŞMASI…

Mahmut Esat ortaokulu Seydişehir’in güzide okullarından bir tanesi, diğer taraftan 7 den 77 ye  yılda binlerce kursiyere eğitim veren bünyesinde açık lise ve açık ortaokul bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz, ikisi de bu ilçenin olmazsa olmaz değerleri…

Son günlerde basın aracılığı ile ortada devam eden bir tartışma var, her iki kurumunda kendilerine göre haklı sebepleri var.  

Biz  buradan birini kayırmak, diğerine destek  vermek  gibi  niyetimiz yok  ama  ortada   tartışılan  bir sorun var….

Şimdi gömleği giyerken düğmenin birisini yanlış iliklersen diğerleri hep yanlış olur.

Bir defa eski Halk Eğitimi Merkezi binasının yıkılarak yerine onca masraf edilerek millet bahçesi yapılmalı mıydı, yapılmamalı mıydı?

Diğer taraftan Yılda 15.000 vatandaşımızın kurs aldığı ve yaklaşık 2000 açık lise ve ortaokul öğrencisinin yararlandığı bir kurum için neden yeni bir kompleks bina yapılması lazım değilmi?

Neden yatırım planlamasına alınmadan başka bir okulun yerleşkesine girmek zorunda bırakılmıştır.

Halk Eğitimi Merkezi sergi yapacak yer bulamamaktadır. Düğün salonunda tıkış tıkış sergi yapmaya çalışmaktadır.

İlçe Tarım Müdürlüğüne yer gösterilerek modern bir bina yapılırken aynı uygulama Halk Eğitimi Merkezi için neden yapılmamış, herhangi bir bina yapımı için yer tahsisi yapılmamış ve bu konu ile ilgili çözüm bulunamamıştır.

Mahmut Esat Ortaokulu yeni binaya taşınınca mecburen eski binaya Halk Eğitimi Merkezi yerleşmiştir.

O dönem öğrenci sayısı fazla olmadığı için sıkıntı olmamıştır.

Fakat ne hikmetse Seydişehir’in tüm mahallelerinden adres değiştirmek veya misafir öğrenci olarak kayıtlar yapılmaya başlanınca okulun sayısı hızlı bir şekilde artmaya başlamış ve diğer ortaokullara talep azaldığı için diğer okulların da sayısı azalmıştır.

Bu kayıt sistemi çözülmediği takdirde ileriki süreçte şu an ki Mahmut Esat Ortaokulu büyüklüğünde bir binaya ihtiyaç olacaktır.

Bu sorun bazı okulların İmam Hatip Ortaokuluna  ( İmam hatiplere dönüştürülmesi dönüştürülen imam hatiplerin koca binalarında sınıfların boş kalması Ayrı bir konu başlığı  isteyen   geçen  yıl  yazdığım yazıyı okuyabilirler https://www.seydisehirhaber.com/makale/7187/mahmut-esat-ortaokulu-ve-imam-hatipler) dönüşmesi neticesinde normal ortaokulların kapatılması neticesinde bölgede tek ortaokul olan Mahmut Esat Ortaokulunun sayısını artırmış ve önümüzdeki yıllarda aşılamaz sorunlarla karşılaşılacaktır.

Ayrıca kayıt sisteminin ve kayıt bölgelerinin acilen güncellenmesi öğrenci kaydı yapılırken mutlaka elektrik, su doğalgaz gibi faturaların istenmesi şarttır.

Halk Eğitimi Merkezinin eski okulu boşaltması Mahmut Esat Ortaokulunun sorununu çözmez ancak kısa bir süreliğine rahatlatmaktan öte geçmeyecektir.

Seydişehir Belediyesi ve Siyaseten bu ülkeyi yönetenler bu meseleyi uzaktan seyretmeye hakkı yoktur.

Bu memleketimizin sorunudur. İlçemizi yöneten değerli yöneticiler bir araya gelerek bu sorunun çözümü noktasında çözüm bulmalıdırlar.

Acilen Halk Eğitimi Merkezi yapılabilecek bir arsayı tahsis etmesi ve bina yapılması noktasında çalışmaların hızlanması gerekmektedir.

Halk Eğitimi Merkezine bina yapılınca Mahmut Esat Ortaokulumuzu da bir nebze rahatlatmış olacağız.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.