BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir Banka Promosyon Anlaşmalarının Takipçisiyiz

Seydişehir Banka Promosyon Anlaşmalarının Takipçisiyiz 

08 Eylul 2022
Seydişehir Banka Promosyon Anlaşmalarının Takipçisiyiz

Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı her kademede görev yapan kurum çalışanlarımızın alacağı promosyon protokolünün imzalanmasından sonraki süreçte; ekonomimizde gerçekleşen dalgalanmalar, enflasyon oranının beklentilerin üzerinde çıkması , Kurum personelinin banka nezdindeki aylık nakit akış tutarının da yüksek enflasyona bağlı olarak artmasına sebep olmuştur. Seydişehir İlçe Temsilcisi Elif YAŞAROĞLU yaptığı açıklamada üyelerinden gelen talepleri görmezden gelmediklerini vurguladı.

YAŞAROĞLU: "Sendikamıza, banka promosyon anlaşmalarının yenilenmesi konusunda üyelerimizden birçok talep gelmektedir. Bu hususta üyemiz olsun olmasın ilçemizdeki eğitim çalışanlarının banka promosyon mağduriyeti giderilmelidir.

Personel maaşlarına yapılan ve yapılacak olan zamlar ile diğer kurumlarda gerçekleşen banka promosyon ihalelerinin çok daha yüksek tutarlarda sonuçlanmış olması göz önünde bulundurularak, kurum tarafından yapılmış olan ihalenin personel lehine revize edilerek tekrar değerlendirilmesi zorunlu hale gelmiştir. Sözleşmenin kurulduğu andaki şartlar değişirse taraflar sözleşmeyi uyarlama hakkına sahiptir. Sözleşmenin kurulduğu andaki şartların esaslı olarak değişmesi sebebiyle, Ek Protokol yapılarak maaş ve banka promosyonu anlaşmasının personel lehine revize edilmesi talebi ile ilçe temsilciliği olarak resmi yazışmalarımızı yaptık.

Yaptığımız görüşmeler neticesinde ilçemizin anlaşmalı olduğu Yapı Kredi Bankası uyarlamayı reddettiğini ifade edilmiştir. Bankalar söz konusu talebi tek taraflı reddedemez, hukuki ve protokol gereği mücbir sebepler ile günümüz ekonomik durumlarına yönelik idarenin iptal ve güncelleme hakkı vardır.

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim GÜCÜ SEN) olarak üyemiz olsun ya da olmasın tüm kamu eğitim çalışanlarımızın haklarını savunmaya devam edeceğimizi ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz." ifadeleri ile Seydişehir ilçesindeki promosyon anlaşmalarının günümüz ekonomik koşulları ile uyuşmazlığı revize edilerek üyemiz olsun olmasın en kısa zamanda eğitim çalışanlarının mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini vurguladı.

 

 

 

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Seydişehir İlçe Temsilciliği

 

Adres     : Alaylar 1 Mahallesi, 117 Sokak, Kapalı Pazar Yanı No:6 Seydişehir/KONYA

Telefon : 0 (544) 263 94 12

e-Posta : [email protected]

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.