banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu! 5 buçuk milyon vatandaşın borcu siliniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısında alınan yeni kararla vatandaşların bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçların tasfiye edildiğini duyurdu. Karar 15 Ağustos 2022 tarihinden önceki icra takiplerini kapsıyor 

06 Eylul 2022
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu! 5 buçuk milyon vatandaşın borcu siliniyor

 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından yaptığı konuşmada gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu, alınan yeni kararları açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün aldığımız yeni bir kararla da vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz. Buna göre 15 Ağustos 2022 tarihinden önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve böylece tasfiyesini sağlıyoruz" açıklamasında bulundu.


"YUNANİSTAN NE SİYASİ, NE EKONOMİK NE ASKERİ BAKIMDAN DENGİMİZ OLMADIĞI İÇİN MUHATABIMIZ DA DEĞİLDİR"

Yunanistan'ın son dönemde Türkiye'ye yönelik tacizleriyle ilgili konuşan Erdoğan, "Son dönemde ülkemize yönelik tacizlerini ve terbiyesizliklerini artıran Yunanistan ile ilgili şu hatırlatmayı yapmak istiyorum. Bizim muhatabımız değildir. Yunanistan ne siyasi, ne ekonomik ne askeri bakımdan dengimiz olmadığı için muhatabımız da değildir. Önümüzdeki hafta Özbekistan'da Şhangay Beşlisi'nin toplantısına iştirak ederek ülkemizin haklarını Orta ve Doğu Asya'da geliştirmenin yollarını arayacağız. Bir sonraki hafta da BM Genel Kurulu'na katılarak hem dünya ve bölge gündemine dair görüşlerimizi dile getirecek ve çok sayıda toplantı yapacağız. Gece gündüz demeden böyle yoğun programlar koşturmamız sebebi bu tarihi fırsatı Türkiye olarak kullanabilmektir. Türkiye güçlü olmak, gücü sürekli artırmak mecburiyetindedir. Aksi takdirde ülkemizi felaketlere sürüklemek isteyenlere fırsat vermiş oluruz. Kendini bu ülkenin ferdi olarak gören her kesimden bu anlayışla hareket etmesini bekliyoruz" diye konuştu.


"TÜRK EKONOMİSİ YÜKSELİŞİNE DEVAM EDİYOR"

Erdoğan, geçtiğimiz hafta açıklanan büyüme rakamlarının Türk ekonomisinin yükselişine devam ettiğini gösterdiğini kaydetti. Erdoğan, "Bu tablo yatırım istihdam, cari fazla ile büyüme esasına dayanan Türkiye ekonomi programına uygun şekilde yolumuza devam ettiğimizin göstergesidir" dedi.

"BU BÜYÜME ORANLARINA, ÜLKEMİZE YÖNELİK PEK ÇOK SALDIRIYA RAĞMEN ULAŞTIĞIMIZI DA UNUTMAMALIYIZ"

Türkiye'nin salgın sürecinde çalışmalarını devam ettirdiğini söyleyen Erdoğan, "Her ne kadar birileri bizi bu politikamızdan eleştirmiş olsa da geldiğimiz noktada ne kadar doğru karar verdiğimizi onlar dahi inkar edemedi. Gelişmiş ülkelerin programımızı uygulamaya başlamaları da programımızın isabetini teyit eden bir başka gelişmedir. Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,5 olan büyüme oranımız ikinci çeyrekte yüzde 7,6 olarak gerçekleşmiştir. İkinci çeyrekteki büyüme oranımızla hem OECD hem de G20 içinde en yüksek büyüme kaydeden ikinci ülke konumundayız. Üstelik bu büyümeyi iç talep yanında dış talepteki güçlü artış da desteklemiştir. Dengeli büyümemizin içindeki makine teçhizat yatırımı harcamalarının ortalamanın neredeyse 2 katı seviyesinde bir yere sahip olması, gelecekte daha iyi seviyelere ulaşma umudumuzu güçlendiriyor. Bu büyüme oranlarına, ülkemize yönelik pek çok saldırıya rağmen ulaştığımızı da unutmamalıyız" açıklamasında bulundu.


"ENERJİ KRİZİNİN DERİNLEŞME KAYGISI TÜRKİYE'NİN ÜRETİM VE İHRACAT POTANSİYELİNİ DAHA DA ÖNEMLİ HALE GETİRDİ"

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla Avrupa merkezli olarak başlayan enerji krizinin derinleşme kaygısının Türkiye'nin üretim ve ihracat potansiyelini daha da önemli hale getirdiğine dikkat çeken Erdoğan, "Artık 251 milyar dolarlık bir ihracat seviyesine ulaşan ekonomimizin küresel mal ticaretinden aldığı pay da yüzde 1'in üzerine çıkmıştır. Turizmde de hedeflerin üzerinde bir gerçekleşmeye gidiyoruz. Sadece güneyde değil, ülkemizin her yerinde boş yer bulmanın neredeyse imkansız olduğu bir sezon geçiriyoruz. İthalatımızdaki artışın ve dolayısıyla cari denge hedefimizdeki bozulmanın sebebi ise enerji ve emtia fiyatındaki ön görülemez yükselişlerdir. Nitekim, yılın ilk 6 ayındaki cari işlemler dengemiz enerji hariç bakıldığında 8,1 milyar dolar fazla vermektedir. Buna rağmen enerji dahil cari fazla verme çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.


Erdoğan, "Güvenlik krizleri başta olmak üzere, küresel dengeleri bozan gelişmelerin normalleşmeye başlamasıyla bu sorunu da aşacağımıza inanıyorum. Yine bu çerçevede ülkemizin enerji ihtiyacının yerli, milli ve sürdürülebilir kaynaklardan teminine yönelik çok sayıda projeyi hayata geçiriyoruz. Yeni programımızı istihdam merkezli oluşturduğumuzu her fırsatta söylüyoruz. Son 2 yılda istihdamda net 5 milyon kişilik artışla toplam istihdamın, tarihimizin en yüksek rakamı olan 31 milyon sınırına dayanmış olması bu anlamdaki hedeflerimize de ulaştığımızın ispatıdır. Merkez Bankası rezervlerinden milli gelir hesaplarına kadar her alanda benzer olumlu gelişmeleri görmek mümkündür. Vatandaşlarımıza yaptığımız kendi paramıza sahip çıkma çağrımız hamdolsun çok önemli bir karşılık bulmuştur. Kur korumalı mevduat hesaplarına geçişe gösterilen ilgi sayesinde bir ara 239 milyar dolar seviyesine kadar ulaşan vatandaşımızın yabancı para hesap tutarları geçtiğimiz ay sonu 212 milyar dolara kadar gerilemiştir" değerlendirmesinde bulundu.


"ÜLKEMİZİ ENFLASYON TEHTİDİNİN GÖLGESİNDEN DE ÇIKARMAYI PLANLIYORUZ"

Borsanın sürekli rekor kırmasını da sermaye piyasalarındaki güvenin ifadesi olarak ifade eden Erdoğan, enflasyonun halen ciddi bir sorun olmayı sürdürdüğünü söyledi. Dünyanın her ülkesinin kendi ekonomik gerçekliğine göre son 40-50 yılda eşi benzeri görülmemiş enflasyon tehditleriyle mücadele ettiğini ifade eden Erdoğan, "Özellikle gelişmiş ülkeler henüz bu soruna çözüm bulabilmiş değiller. Yılbaşından sonra ülkemizdeki enflasyonun hızlı bir şekilde inişine şahitlik edeceğiz. Önce 40'lı ardından 30'lu yıl sonuna doğru 20'li rakamlardaki enflasyonla ülkemizi bu tehdidin gölgesinden de çıkarmayı planlıyoruz. Bu süreçte refah kaybı yaşayan dar ve orta gelir grubu vatandaşlarımıza yönelik destekleyici çalışmaları artırarak devam edeceğiz. Asgari ücretten emekli ve memur maaşlarını yükseltmeye, sosyal yardım programlarını yeni bir anlayışla ele alarak hakkaniyet ilkesine dayalı olarak tabanını genişletmeye kadar pek çok tedbiri adım adım hayata geçireceğiz. Resmi Gazete'de yayımlanan Orta Vadeli Program, bu mücadelenin yol haritasıdır" diye konuştu.

"Türkiye'nin son 20 yılda gerçekleştirdiği kalkınma devriminin en iftihar verici sonuçlarından biri de sağlıkta yaşanmıştır" diyen Erdoğan, "Vatandaşlarımızın hemen tamamını kapsayan genel sağlık sigortası (GSS) sistemimizin dünyada benzeri yoktur. Ülkemizin en ücra köşelerine kadar yayılan tam teşekküllü hastanelerimiz ve herkesin erişimine açık teşhis, tedavi ve ilaç temini mekanizmalarımızla vatandaşlarımıza en yaygın ve kaliteli sağlık hizmetini sunuyoruz" dedi.

"6 BİN DOKTORUN KAMUYA DÖNMEK İÇİN MÜRACAATI ALINDI"

Beyaz Reform'un meyvelerini verdiğini söyleyen Erdoğan, 6 bin doktorun kamuya dönmek için müracaatının alındığını belirtti. Erdoğan, "Son dönemde sağlık çalışanlarımızın özellikle de doktorlarımızın özlük haklarıyla ilgili tartışmalar, sağlıktaki bu güzel tabloyu gölgelemeye başlamıştı bunun üzerine 14 Mart Tıp Bayramı'nda sağlık çalışanlarımıza tüm sorunlarını çözme sözü verdik. Sağlık çalışanlarımızın sabit ek ödemelerini merkezi yönetim bütçesine alarak bu konudaki memnuniyetsizliği ortadan kaldırdık. Hizmet veren her sağlık çalışanı ek ödeme alma imkanına kavuşmuştur. Aile hekimlerimizin özlük haklarında da benzer bir düzenlemeye gittik. Emeklerine de yansıyacak şekilde özlük haklarında yaptığımız iyileştirmelerin sağlık çalışanlarımız tarafından memnuniyetle karşılandığını görmekten mutluluk duyuyoruz. Şimdi aynı düzenlemeyi üniversite hastanelerimizde görev yapan sağlık çalışanlarımıza da teşmil ediyoruz. Böylece Sağlık Bakanlığı ile üniversite hastanelerinde çalışanlar arasında ortaya çıkan farkı kapatmış oluyoruz. Beyaz Reform'un meyvelerini, 6 bin hekimimizin kamuya dönmek için müracaatıyla almaya başladık" ifadelerine yer verdi.

"5 BUÇUK MİLYON VATANDAŞIMIZ İCRA TAKİBİNDEN KURTULMUŞ OLACAKTIR"

İcra takibine düşmüş borcu bulunan vatandaşlarla ilgili bir müjdeyi paylaşan Erdoğan, "Bugün kamuoyuyla paylaşmak istediğimiz bir başka müjdemiz de icra takibine düşmüş dosyası bulunan vatandaşlarımızla ilgilidir. Bilindiği gibi hükümet olarak, bir yandan ülkemizin ihtiyacı olan altyapı ve üstyapı yatırımlarını yaparken diğer yandan refahı artırmak ve bu refahı adil dağıtmak için çalışıyoruz. İşçilerimizin, emeklilerimizin, memurlarımızın ücretlerinde önemli iyileştirmeler yaptık. Çiftçilerimizi memnun eden adımlar attık. Bugün aldığımız yeni bir kararla da vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz. Buna göre 15 Ağustos 2022 tarihinden önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve böylece tasfiyesini sağlıyoruz. İcra takibine konu yaklaşık 10 milyon dosya ve yaklaşık 5 buçuk milyon vatandaşımız icra takibinden kurtulmuş olacaktır" ifadelerini kullandı.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE EĞİTİM DESTEĞİ MÜJDESİ

İhtiyaç sahibi ailelerin eğitim masraflarıyla ilgili bir müjdeyi de paylaşan Erdoğan, "Önümüzdeki hafta başlayacak 2022-2023 eğitim öğretim yılı ile ilgili hazırlıklarını yürüten ailelerimize sosyal yardımlaşama dayanışma vakıflarımıza ilave kaynak aktarımı yaptık. İhtiyaç sahibi ailelerimizin ilçelerindeki vakıflara başvurmaları gerekiyor. Geçtiğimiz kış başlattığımız Doğalgaz Tüketim Desteği Programı'nı bu yıl da sürdüreceğiz. Bu destekten yararlanmak isteyen tüm vatandaşlarımız elektronik devlet üzerinden başvurularını yapabilirler. Kronik hastaların ve yaşam destek ünitesine bağlı hastaların bulunduğu hanelere doğalgaz desteği yüzde beş fazlasıyla yapılacaktır" açıklamalarında bulundu.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147